Întâlnirea foștilor salariați de la Fabrica de Conserve Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Zilele trecute ne-a vizitat la redacție domnul Aurel Boancă, fost salariat la Fabrica de Conserve Mureșeni. Domnia sa a lucrat timp de 35 de ani în această unitate, etalon pentru industria alimentară națională, în calitate de tehnician principal, în perioada 1955-1990, imediat după absolvirea renumitei Școli Tehnice de Industrie Alimentară din Cluj-Napoca, până la pensionare. Ne-a mărturisit că a fost preocupat de tehnologizarea fabricii, obținând rezultate remarcabile la producția de conserve din legume și carne. În perioada 1980-1990, Fabrica de conserve s-a clasat pe primul loc din România la acest capitol. Conservele de aici erau apreciate în fosta Uniune Sovietică, Germania, SUA, Ungaria, Polonia, Marea Britanie, dar și pe piața internă. În vremurile de glorie ale socialismului, la această fabrică erau angajați 1.400 de lucrători.

La un moment dat, secția unde și-a desfășurat activitatea a realizat cea mai mare producție de conserve de mazăre, din istoria fabricii, 120 de tone. Fabrica avea și ferme legumicole de producție în mai multe comune din județ, asigurându-se materia primă din surse proprii.
Tehnologul Aurel Boancă a avut inițiativa organizării unei întâlniri a foștilor angajați de la Fabrica de Conserve, în fiecare an, în data de 15 iunie, la Restaurantul Perla din Târgu-Mureș. Și în acest an, peste 100 de muncitori, tehnicieni și ingineri se vor întâlni, pe data de 15 iunie, la Restaurantul Perla, pentru un moment festiv de aducere aminte despre realizările acestei fabrici, devenită o amintire. Foștii angajați sunt rugați să confirme participarea la telefoanele: 0365 41.53.18; 0728 77.22.89.

Lasă un comentariu