Sondajul, ușa și... materia

Distribuie pe:

„Am realizat un sondaj de opinie la care au participat 1.700 de oameni de știință. Dintre aceștia au răspuns la întrebări mai amănunțite 273 de personalități. Concluzia studiului este că cca. 50% dintre oamenii de știință cred în Dumnezeu și încă 20% dintre ei afirmă că au o viață spirituală, iar unii dintre ei, atei sau agnostici, merg la biserică de dragul partenerului de viață, al copiilor sau prietenilor". (Concluziile studiului au fost publicate în cartea Science vs Religion: What Scientists Really Think).

Elaine Howard Ecklund, sociolog la Rice University (SUA). Director al religiei și programului LIFE. Cercetător în domeniu religiei, imigrare, știință și de gen. A primit peste 4 milioane de dolari pentru diferite premii în urma cercetărilor făcute. A primit un Doctorat în anul 2004, la Universitatea Cornell.

***

„Dumnezeu nu-ți trântește niciodată o ușă în nas fără să-ți deschidă o fereastră".

Elisabeth Gilbert (1969-), autor, eseist, scriitor, biograf, romancier, memorealist american. Studii de științe politice la New-York, devenind celebră odată cu apariția volumului autobiografic „Mănâncă, roagă-te, iubește", în anul 2006, publicat în 10 milioane de exemplare, tradus în 30 de limbi. A fost colaboratoare la diferite publicații și reviste americane. În familia ei, care nu aveau televizor, se citea foarte mult; având exemplu în acest sens, Gilbert și sora sa se distrau citind și scriind cărți. Gilbert a obținut o diplomă de licență în domeniul științelor politice la Universitatea din New York, în 1991, după care a lucrat ca bucătar, barman, chelneriță și angajat în reviste. Spunea tot timpul la diverse întruniri literare: „Sunt astăzi scriitor pentru că am învățat să iubesc lectura ca pe un copil" și „în activitatea mea literară am fost deosebit de influențată de Charles Dickens".

* * *

„Crearea materiei, a universului, a sistemului solar, a pământului și a viețuitoarelor, incluzându-ne pe noi înșine, impune nevoia de Dumnezeu în întregul domeniul fizic. Totul în jurul nostru, vizibil sau invizibil, poartă amprentele lui Dumnezeu".

Dr. Charles Eucharist de Medicis Sajous (1852-1929), analist de medicină practică, scriitor cu specific medical, profesor și editor, autor în Philadelphia, Pennsylvania, pentru cea mai mare parte a vieții sale. Unul din medicii de renume ai secolului al XIX-lea. În anul 1909, a devenit decanul Colegiului medico-chirurgical din Philadelphia. A publicat diverse texte despre medicină și știință. A primit, de asemenea, echivalentul studiilor de licență în arte și științe la Universitatea din Paris. Din anul 1919, a fost și redactorul revistei New York Medical Journal. A fost primul președinte al Asociației pentru Studierea Secretelor Internelor. Singurul său copil, Louis, a studiat împreună cu tatăl său, la studiile de endocrinologie. Ambii au murit în anul 1929.

***

P.S. „Fiii mei, să nu iubim cu vorba, ci cu fapta și adevărul. În aceasta vom cunoaște că suntem din adevăr, și în fața lui Dumnezeu vom afla odihnă inimii noastre" (I Ioan 3, 18-19).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu