Elevii nu mai știu să „citească" orele pe ceas și nici să scrie „de mână"!

Distribuie pe:

Un studiu realizat în Marea Britanie, citat de descopera.ro, relevă un fapt absolut îngrijorător: din ce în ce mai mulți elevi, inclusiv de liceu, habar nu au cum să afle ora de pe ceasurile cu indicatoare! În plus, studiul a demonstrat că nu doar ceasurile reprezintă o problemă pentru elevi, ci și scrisul de mână.

„Copiii, obișnuiți deja cu ceasurile cu marcaje numerice, pe care le citesc de pe tablete, telefoane și calculatoare, nu mai știu să recunoască ceasurile clasice, cu limbi (indicatoare mecanice). Ei nu mai urmăresc aceste ceasuri clasice amplasate pe pereții claselor de studiu și, prin urmare, habar nu au ce oră indică acestea.

Deja, multe dintre școlile britanice s-au adaptat noilor tendințe, schimbând ceasurile cu indicatoare cu ceasuri moderne, cu afișaj digital. Motivul? Profesorii s-au declarat neputincioși în a-i învăța pe elevi să citească orele pe ceasurile clasice, ei susținând că insistența nu aduce niciun beneficiu, ci doar un factor de stres în plus pentru toată lumea.

În timpul lucrărilor de evaluare, elevii trebuie să fie cât mai eficienți, iar raportarea la cât timp mai au la dispoziție îi face pe aceștia să își planifice mult mai organizat răspunsurile. Neputința de a citi ceasul cu limbi îi face să se încurce și să nu mai știe cât timp au le-a rămas pentru a termina examenul.

Însă, studiul a demonstrat că nu doar ceasurile clasice reprezintă o problemă pentru elevi! Aceștia se descurcă din ce în ce mai greu cu multe instrumente dedicate lor, cum ar fi stiloul sau pixurile. Ei sunt mult mai obișnuiți să tasteze decât să scrie de mână, de aceea nici nu trebuie să îi mai obligăm la această caznă, care îi stresează inutil.

Școlile din Marea Britanie au început să se adapteze acestor realități, însă problemele sesizate sunt comune tuturor elevilor din lume", atrag atenția cercetătorii britanici. 

Lasă un comentariu