COPIII CRESCUȚI ÎN MEDII FĂRĂ BACTERII RISCĂ LEUCEMIE ACUTĂ LIMFOBLASTICĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Institutul Național de Cercetare a Cancerului, citați de descopera.ro, susțin că majoritatea cazurilor de leucemie apărute în copilărie ar putea fi prevenite și aduse la stadiul de infecții comune, cum ar fi răceala.

„Potrivit studiului nostru, leucemia acută limfoblastică apare în cazul copiilor predispuși din punct de vedere genetic la dezvoltarea acestei afecțiuni doar atunci când ei sunt crescuți în medii de viață fără bacterii, protejați constant.

Aceasta înseamnă că expunerea bebelușilor la alți copii ar putea, de fapt, să îi protejeze de boală, prin antrenarea sistemului lor imunitar pentru a lupta împotriva infecțiilor.

În cadrul cercetării, am pus laolaltă descoperirile din ultimii peste 30 de ani, cu intenția de a dezvolta tratamente care să ajute la prevenirea tuturor tipurilor de cancer.

Cea mai importantă descoperire este faptul că cele mai multe cazuri de leucemie infantilă pot fi prevenite. Acest lucru poate fi făcut în același fel care se ia în considerare pentru prevenirea bolilor autoimune sau alergiilor, adică expunerea copiilor la o varietate de germeni comuni și inofensivi.

Leucemia acută limfoblastică este tipul de cancer cel mai răspândit în rândul copiilor la nivel mondial, fiind o mutație genetică ce apare în timpul vieții intrauterine, urmată de o altă mutație genetică produsă după expunerea la una sau mai multe infecții. Studiile arată că unul din 20 de copii se naște cu mutația pre-leucemie, însă doar 1% dintre ei vor dezvolta boala.

Noua cercetare merge dincolo de sugestiile conform cărora undele electromagnetice, cablurile electrice sau chimicalele produse de om se află în spatele bolii. Aceasta apare în urma șocului provocat de o infecție severă în corpul celor mici. Spre exemplu, șapte copii din Milano au dezvoltat acest tip de cancer după ce au fost infectați cu virusul gripei porcine. Problema nu este infecția, problema este lipsa infecției.

Îngrijirea zilnică și hrănirea la sân a copiilor îi pot proteja pe aceștia de leucemia acută limfoblastică datorită efectului pe care aceste acțiuni îl au asupra sistemului lor imunitar. Însă, fiți mai puțin agitați în privința infecțiilor comune și încurajați contactul social în primul an de viață cu cât mai mulți copii posibil. De fapt, contactul cu copii mai mari este un lucru foarte bun. Descoperirea noastră ar putea revoluționa modul în care este tratată în prezent această boală", afirmă oamenii de știință britanici. 

Lasă un comentariu