DE LA ÎNCEPUT ÎMPREUNĂ CU HRISTOS Ediția a II-a - 20 Mai 2018

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în prima duminică după Praznicul Înălțării Domnului Iisus Hristos cu trupul la cer, în parohia noastră am organizat a doua ediție a întâlnirii catehetice pe care noi am numit-o: „DE LA ÎNCEPUT ÎMPREUNĂ CU HRISTOS". Întâlnirea catehetică a fost dedicată în special tuturor celor care au fost botezați la biserica noastră în cursul anului 2017, dar au fost sărbătoriți toți copilașii prezenți la Sf. Liturghie, în contextul în care peste puține zile sărbătorim ziua copilului (1 iunie).

A fost un moment emoționant pentru toți cei prezenți: copilașii sărbătoriți, îmbrăcați toți ca niște prinți și prințese, părinții acestora, nașii lor, dar mai ales bunicii, și chiar și noi, ceilalți, care am retrăit prin ei propria noastră copilărie, amintindu-mi cu mult drag de mâna bunicii mele care mă ducea duminica la împărtășit și nu numai.

Actorii principali au fost : Bacali Maria Sofia, Fărcaș Iulia Maria, Romonți Elena, Brejan Daria Carla, Burcea Denisa Maria, Fărcaș Daria Andreea, Aytai Sofia Antonia, Beica Raisa Andreea, Stan Tudor Matei, Lateș Sebastian, Cirlea Achim Octavian, Ludușan David Alexandru, Ugrean Darius, Șanta Luca Matei și Gârbu Mihai.

Cu toții, la momentul potrivit, în cadrul Sf. Liturghii au primit Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, iar mai apoi, în aplauzele tuturor celor prezenți la slujba duminicală, au fost invitați în fața Sf. Altar unde fiecare a primit un mic cadou și o iconiță cu Sf. Cuv. Stelian - ocrotitorul copiilor, iar părinților și nașilor și bunicilor, ca preot paroh le-am pus la suflet câteva sfaturi pentru misiunea pe care o au , aceea de a fi părinte , misiune care impune de cele mai multe ori jertfă, dar care jertfă aduce la momentul potrivit bucuria de a avea copii bine crescuți, cu frică de Dumnezeu și cu respect de oameni. Nu i-am uitat nici pe cei care sunt plecați cu părinții lor pe alte meleaguri ale lumii, pentru un trai „spun ei, mai bun".

Pentru toți, la timpul potrivit, am plecat genunchii, invocând binecuvântarea lui Dumnezeu, pentru restul vieții fiecăruia dintre ei.

La final, cu toții le-am cântat tradiționalul „La mulți ani", iar apoi cu toții am rămas, preț de câteva minute, la o agapă frățească și binemeritatul tort, oferit cu multă dragoste de fam. Pop Teodor și Lucreția din Cristești, motiv pentru care le mulțumim. De asemenea, trebuie să mulțumesc și celorlalți care s-au implicat în organizare: fam. Oltean Aurel, Muntean Augustina, Naidin Barta Adina și tuturor credincioșilor noștri.

Închei cu câteva versuri dedicate copiilor de către părinții lor:

„De-aceea azi, copile-ți spune mama,

Cu dor arzând, cu lacrimi pe obraz,

Trăiește sfânt, la ce faci, ține seama,

Să te ferești de rău și de necaz...". Iar pentru părinți copiii adaugă aceste versuri:

„Când am să cresc am să le duc de toate

Dar... câteodată nu mai vreau să cresc

Că știți atuncea ei îmbătrânesc

Mai bine-mi place să rămân așa

Ca să mă duc cu ei la circ, la cinema..."

Întru mulți și binecuvântați ani vă dorim, dragii noștri copilași și nădăjduim că prin voi lumea să devină mai bună, mai sinceră, mai curată. AMIN!!!!

 

Lasă un comentariu