MINI-FIV, METODĂ DE FERTILIZARE IN VITRO MINI INVAZIVĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Societatea Națională pentru Medicină Reproductivă, citați de descopera.ro, susțin că au realizat o metodă de fertilizare in vitro mini invazivă - MINI-FIV - la jumătatea prețului fertilizării convenționale, cu mai puține doze de medicație și cu mult mai puține efecte secundare, dar cu mai multe șanse de reușită!

„Conform studiului nostru, realizat pe 520 de femei de peste 35 de ani, metoda Mini-FIV a fost cu o treime mai eficientă, iar la femeile de peste 40 de ani - de două ori mai mare în comparație cu procedura fertilizării in vitro clasice.

Mini-FIV-ul constă în administrarea, timp de 10-12 zile, a unei pastile zilnice cu doză mică de hormoni (Clomid sau Lethrozole), care ajută producerea de ovule.

Este nevoie de ecografii făcute la câteva zile pentru a verifica dacă ovulele se dezvoltă sănătos. În tot acest timp, pacienta își va administra o injecție cu Follitropin (sau Gonal-F), care stimulează ovulul să ajungă la maturitate. La 24-48 de ore după injecție, ovulul ar trebui să fie îndeajuns de matur pentru a fi extras. Această procedură se poate face cu sau fără anestezie.

Motivul pentru care procedura Mini-FIV are tot mai mult succes este cantitatea de medicație folosită, aceasta fiind în mod semnificativ mai mică decât în FIV-ul tradițional. Acest lucru este de neprețuit, pentru că minimizează și costurile, dar și cantitatea de hormoni care se introduce în corpul femeii, din moment ce medicamentele administrate pentru a ajuta concepția nu creează ovule, ci doar au grijă de ovulele deja existente în organism. Prin urmare, medicația ar putea fi asemuită doar cu o hrană pentru ovule.

În plus, Mini-FIV este o opțiune și pentru femeile care vor sau au făcut rejuvenare (reîntinerire) ovariană, o procedură nouă care stimulează destul de blând ovarele să producă și să elibereze noi ovule. Suprafața ovulului devine mai dură, pe măsură ce trece timpul, iar această rigiditate pune presiune pe foliculi, care distrug ovulele în formare. Însă, în cazul Mini-FIV nu se întâmplă asta, pentru că metoda este mult mai blândă ca procedură de stimulare a folicului.

Mai nou, am dezvoltat procedura Mini-FIV fără ac, întrucât am observat că multor femei le era frică de ace. Prin urmare, monitorizăm nivelul hormonilor din salivă sau din urină", explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu