Concursul județean pentru elevii de gimnaziu ,,Limba română este patria mea", ediția a XV-a, 2018

Distribuie pe:

În tradiția activităților și manifestărilor dedicate limbii române, Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul" din Târgu-Mureș a organizat sâmbătă, 19.05.2018, ediția a XV-a a Concursului județean pentru elevii de gimnaziu, ,,Limba română este patria mea".

Desfășurată sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, concursul i-a invitat la competiție pe elevii iubitori de limba română din clasele V-VIII și a avut în vedere următoarele componente educative ale cunoașterii limbii române:

a) stimularea interesului elevilor pentru buna cunoaștere a limbii române;

b) dezvoltarea abilităților de comunicare;

c) cunoașterea unor texte literare de valoare, aparținând unor scriitori români.

Fiind un concurs adresat elevilor cu rezultate foarte bune la limba română, subiectele s-au apropiat, ca grad de dificultate, de standardele de performanță impuse de olimpiadele școlare. Întrebările au vizat toate compartimentele limbii: fonetică, vocabular, gramatică, semne de ortografie și de punctuație și au respectat programa pentru clasele V-VIII.

La concurs au participat 207 elevi din școlile din județul Mureș ( 49 elevi-clasa a V-a , 61 elevi-clasa a VI-a, 41 elevi- clasa a VI-a, 56 elevi- clasa a VIII-a). Festivitatea de premiere va avea loc în luna iunie. Felicitări tuturor participanților!

 

Lasă un comentariu