Cea mai bătrână femeie din lume declară că viața ei a fost.. o pedeapsă de la Dumnezeu!

Distribuie pe:

Koku Istambulova, care trăiește în Cecenia, va împlini... 129 de ani la 1 iunie 2018, fiind considerată cea mai bătrână femeie din lume.

După ce și-a pierdut toate actele în timpul războiului din Cecenia, din perioada 1999 și 2009, vârsta ei este certificată de pașaportul eliberat de guvernul rus în urmă cu câțiva ani, în care scrie că s-a născut la 1 iunie 1889.

Șocând întreaga mass-media care dorea să îi afle secretul longevității, Koku Istambulova a afirmat că ar fi vrut să moară de tânără, pentru că, în atâția ani, nu a avut nicio zi fericită, ceea ce o face să creadă că viața ei a fost o pedeapsă de la Dumnezeu.

În cei 129 de ani de viață, Istambulova a supraviețuit războiului civil rus, celui de-Al Doilea Război Mondial și deportării cecene din 1944. Avea 27 de ani când Revoluția rusă l-a răsturnat pe țarul Nicolae al II-lea, 55 de ani când s-a terminat cel de-al Doilea Război Mondial și 102 când s-a prăbușit Uniunea Sovietică.

„Nu am ales eu să trăiesc atât de mult timp, a ales Dumnezeu. Există oameni care fac totul pentru a rămâne în formă și a trăi bine. Eu nu am făcut nimic, cu excepția faptului că am mâncat puțin din ceea ce nu-mi place, cum ar fi carnea, și am mâncat mult din ceea ce ador, adică laptele fermentat.

Însă nu am avut nicio singură zi de fericire, pentru mine viața este o pedeapsă de la Dumnezeu. Viața mi-a fost marcată de tragedii, precum moartea unui copil la vârsta de cinci ani, iar în urmă cu șase ani mi-am pierdut și ultima fiică, pe Tamara", a declarat cea mai bătrână femeie din lume, citată de secretele.com.

Lasă un comentariu