BUCURIA UNEI REVEDERI DE SUFLET

Distribuie pe:

Iată că în acest an, la 26 mai 2018, foștii instituționalizați dar și angajați la Casa de Copii din Miercurea Nirajului și-au dat o nouă întâlnire. De remarcat faptul că la strigarea catalogului au răspuns un număr de 12 persoane instituționalizate împreună cu fostul director în perioada 1956-1966 în persoana profesorului Vasile Cristureanu care, deși se află la o vârstă înaintată, a făcut prezența. În afară de cele 12 persoane au răspuns prezent și soțiile lor, chiar dacă ele n-au fost instituționalizate.

Apoi, a mai făcut prezența inginerul Jitianu Moise, care a trecut și el pe la această instituție de suflet, și care prin ceea ce a făcut pentru acești copii, trebuie aduse mulțumiri.

Întâlnirea a avut loc la Barul Morandi unde cele 22 de peroane împreună cu cele două doamne venite tocmai de la Râmnicu Vâlcea: Mariana Mihăescu și Eromața Ciorteanu care au făcut o parte de școală la Miercurea Niraj, dar care se trag din zona Ardealului, au ținut să participe la această întâlnire de suflet.

Evenimentul a început prin prezentarea unor probleme de organizare după care s-a păstrat un moment de reculegere în memoria foștilor directori, cadre didactice, angajați și foști elevi care nu mai sunt printre noi. Au fost la întâlnire George Dănel cu soția din București, Vasile Cotoi cu soția de la Miercurea Ciuc, Emilian Dascăl din localitate Poieni (județul Cluj) dar și mulți târgumureșeni.

La final, organizatorii cărora trebuie să le mulțumim pentru efortul depus, Virgil Cotoi și subsemnatul au oferit celor care au fost instituționalizați, cât și Elisabetei Oaneș, dar și fostului director Vasile Cristureanu, câte o diplomă prilejuită de cea de-a cincea revedere cu foștii „căminiști".

La final, după toate ceremoniile care au avut loc, cei prezenți la un pahar de vin bun au depănat frumoasele amintiri de la instituția pe care niciunul n-a uitat-o.

Lasă un comentariu