RĂSPÂNDIREA CELULELOR CANCEROASE POATE FI OPRITĂ

Distribuie pe:

Oamenii canadieni de știință de la Universitatea din Ottawa, citați de descopera.ro, susțin că, după o intervenție chirurgicală, răspândirea în corp a celulelor canceroase neextirpate poate fi oprită cu ajutorul unei combinații între medicamentele care combat disfuncția erectilă și vaccinul împotriva gripei.

„În studiul nostru, am constatat că, din păcate, intervenția chirurgicală de extirpare a tumorilor canceroase scade sistemul imunitar într-atât încât face mai ușoară persistența și răspândirea celulelor canceroase rămase în corp.

O combinație între medicamentele care combat disfuncția erectilă și vaccinul împotriva gripei poate preveni răspândirea cancerului, această strategie neconvențională putând ajuta sistemul imunitar al pacienților să elimine celulele canceroase rămase în organism în urma intervenției chirurgicale. Operațiile sunt foarte eficiente în eliminarea tumorilor solide.

Însă, intervenția chirurgicală poate ataca sistemul imunitar într-un fel în care orice celulă canceroasă poate persista și se poate împrăștia și la alte organe.

Deocamdată, tratamentul nostru a fost testat cu succes pe șoareci, unde am observat că metastazele pulmonare ale acestora s-au redus cu 90%. Prin urmare, studiul sugerează că o combinație între medicamente împotriva disfuncției erectile și vaccinul antigripal poate bloca acest fenomen și poate preveni revenirea bolii după operație.

Noua descoperire este, în prezent, evaluată într-un studiu clinic care va include 24 de pacienți supuși intervențiilor chirurgicale pentru îndepărtarea tumorilor canceroase la Spitalul din Ottawa.

Cercetarea clinică va evalua siguranța tratamentului și va urmări modificările sistemului imunitar ca urmare a administrării substanțelor sildenafil și tadalafil (care se găsesc în medicamentele împotriva disfuncțiilor erectile) și a unui vaccin antigripal. Studiul va determina dacă substanțele, care ar urma să fie administrate cu cinci zile înainte de intervenția chirurgicală, în ziua intervenției și la 10 zile după, vor reduce răspândirea cancerului după operația de eliminare a tumorilor.

Suntem încrezători în raport cu această cercetare pentru că ea sugerează că două terapii sigure și relative ieftine ar putea fi în măsură să rezolve o mare problemă în tratarea cancerului. Dacă rezultatele vor fi confirmate, aceasta ar putea deveni prima terapie care se adresează problemelor imunitare produse de chirurgia cancerului.

Celulele imunitare joacă un rol esențial în eliminarea celulelor canceroase metastatice, însă intervenția chirurgicală poate crea celule mieloide supresoare derivate (MDSC), un alt tip de celule imunitare care blochează acțiunea celulelor naturale.

Aceste substanțe din medicamentele împotriva disfuncțiilor erectile blochează MDSC-urile, permițând celulelor sistemului imunitar să lupte împotriva celulelor canceroase, în timp ce vaccinul antigripal stimulează continuu celulele naturale.

Deși medicamentele împotriva disfuncției erectile și vaccinul antigripal sunt accesibile, recomandăm ca persoanele cu cancer să nu se autotrateze, ci să ceară, neapărat, sfatul medicului specialist", ne sfătuiesc specialiștii canadieni.

Lasă un comentariu