Festivalul Concurs CDIdei în cărți

Distribuie pe:

Iată-ne, din nou, împreună cu cei care iubesc cărțile, la cea de a IV-a ediție a festivalului concurs CDIdei în cărți, eveniment inițiat de Casa Corpului Didactic Sibiu în urmă cu patru ani și la care Casa Corpului Didactic Mureș a aderat anul trecut, ca și partener.

Un festival-concurs dedicat elevilor din ciclul primar și gimnazial, care provoacă elevii și cadrele didactice nu numai la citirea unei cărți, dar și la realizarea unor machete, jurnale, fișe de lectură și prezentări deosebite, care să-i determine și pe colegii lor să citească cartea respectivă și, bineînțeles, să-i promoveze mai departe spre faza finală a acestui festival concurs.

O atmosferă plină de energie pozitivă, cu copii foarte bine pregătiți și cu lucrări extraordinare, acestea au fost elementele care au caracterizat întâlnirea, în sala festivă a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși" din Târgu-Mureș, celor 90 de elevi de la clasa a III-a până la clasa a VIII-a și 40 de cadre didactice și bibliotecari de la zece școli din județul Mureș.

Concursul s-a desfășurat pe cinci secțiuni: Centenar, Religie-Mitologie, Istorie-Geografie, Limbă- Lingvistică- Literatură și Științe Naturale. La toate au participat elevii, repartizați pe trei categorii, clasele III-IV, V-VI, VII-VIII.

Juriul a fost format din cadre didactice și bibliotecari: președinte

- profesor Cristiana Chira, director CCD Mureș și membri: profesor Liliana Urzică, profesor metodist CCD Mureș; profesor Turc Anca, profesor metodist CCD Mureș;

• Bibliotecar Anca Manoilă, bibliotecar CCD Mureș;

• Bibliotecar Maria Haba, Colegiul Național ,,Unirea" Târgu-Mureș și

• Bibliotecar Codoiu Teodora, Școala Gimnazială ,,Liviu Rebreanu", Târgu-Mureș.

La final s-au câștigat multe premii, s-au împărțit multe diplome și, cel mai important, s-au prezentat 30 de cărți de către cele 30 de echipaje prezente în concurs, la toate categoriile. Selectarea echipelor câștigătoare nu a fost ușoară, dar, după deliberări, după ce s-au ales cei mai buni dintre cei buni, putem să ne bazăm pe cei care vor reprezenta județul Mureș la faza finală, din 8 iunie, de la Sibiu .

Locul I, la categoria CENTENAR, clasele III-IV, a revenit echipajului de la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza" Tg.-Mureș, format din elevii: Manoilă Luca, Kiss Denis, Opincaru Bianca, coordonați de d-na Moldovan Emilia.

Locul I, la categoria CENTENAR, clasele V-VI, a obținut echipajul de la Școala Gimnazială Iernut, format din elevii: Dordea Carla Maria, Groza Georgiana, Șăulean Casian, coordonați de d-na György Enikö.

Pe Locul I, la categoria ISTORIE- GEOGRAFIE, clasele III-IV, s-a situat echipajul de la Școala Gimnazială Nr.7 Tg.-Mureș, format din elevii: Cioată Tudor, Macarie Sânziana, Macovschi Bogdan, coordonațide d-na Sava Letiția.

Locul I, la categoria ISTORIE- GEOGRAFIE clasele V-VI, a fost ocupat de echipajul de la Școala Gimnazială „Romulus Guga" Tg.- Mureș, format din elevii: Bichiș Horațiu, Sentgyorgyi Medeea, Vidrăsan Clarisa, coordonați de d-na Sălăgean Monica.

Pe Locul I, la categoria LIMBĂ- LINGVISTICĂ -LITERATURĂ, clasele III-IV, echipajul de la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller", Tg.-Mureș, format din elevii: Chețan Rareș, Pușcașu Anca, Tohati Andreea, coordonați de d-na Grosu Claudia Simona.

Pe Locul I, la categoria LIMBĂ- LINGVISTICĂ-LITERATURĂ, clasele V-VI, s-a aflat echipajul de la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller" Tg.-Mureș, format din elevii: Bonta Răzvan, Păcurar Andrei, Rad Corina, coordonați de d-na Godri Corina.

Locul I, la categoria LIMBĂ- LINGVISTICĂ- LITERATURĂ, clasele VII-VIII, echipajul de la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai" Rîciu, format din elevii: Anton Cristian, Cioloboc Alexandru, Munteanu Paul, coordonați de d-na Bucur Maria.

Locul I, la categoria RELIGIE- MITOLOGIE, clasele III-IV, echipajul de la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza" Tg.-Mureș, format din elevii Moldova Ilinca, Brustur Tudor, Cioloboc Amalia, coordonați de d-na Moldovan Emilia.

Locul I, la categoria RELIGIE- MITOLOGIE, clasele V-VI, echipajul de la Școala Gimnazială Iernut, format din elevii: Bîrtie Adriana, Cîndea Sorana, Pop Răzvan, coordonați de d-na Sand Maria.

Locul I, la categoria ȘTIINȚELE NATURII, clasele V-VI, echipajul de la Școala Gimnazială Nr. 7, Tg.- Mureș, format din elevii: Covrig Eliza, Fărcaș Cristian, Runcan Elena, coordonați de d-na Rusu Cristina.

Locul I, la categoria ȘTIINȚELE NATURII, clasele VII-VIII, echipajul de la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller" Tg.-Mureș, format din elevii: Melca Manuela, Stana Daria, Suciu Aura, coordonați de d-nul Maxim Gheorghe.

Le dorim succes tuturor la faza regională de la Sibiu!

 

Lasă un comentariu