GEORGE COȘBUC, OMAGIAT DE PENSIONARI

Distribuie pe:

Cu un pic de întârziere, Liga Pensionarilor din Tg.-Mureș, președintă fiind harnica doamnă FLORICA PERȚA, a organizat la data de 30.05.2018, la sediul Casei Sindicatelor, o activitate de cinstire și comemorare a poetului nostru național George Coșbuc, de la a cărui moarte s-au împlinit 100 de ani. Au participat membri ai Ligii Pensionarilor, profesori de limba română din Tg.-Mureș, iubitori ai poeziei lui Coșbuc, alți invitați.

Doamna prof. Florica Perța a făcut o prezentare amănunțită și completă a biografiei poetului, vorbindu-ne mai apoi de activitatea lui publicistică, de opera sa, punctând momentele definitorii pentru literatură din viața acestuia.

Apoi, pentru a ne aduce aminte de frumusețea înfioratei poezii a lui George Coșbuc, doamnele CZIȚCA LUCIA, ALEXA RODICA, DOBRU LUCREȚIE și OGREAN RODICA ne-au delectat ființa și simțurile, citindu-ne câteva din cele mai cunoscute poezii ale poetului. Grupul vocal feminin al ligii ne-a încântat inima și sufletul cu mai multe răscolitoare cântece pe versurile lui Coșbuc, cântece la care s-a raliat întreaga asistență.

Coșbuc a fost un poet genial, a cărui poezie a izvorât din sufletul său de bun cunoscător al vieții, cu toate bunele și relele sale. Majoritatea poeziilor lui sunt realități trăite de el, având darul de a înmuia sufletul, răbdătorului român fiindu-i leac și ,,apă vie" în momentele importante ale vieții: naștere, moarte, iubire și câte altele, pe care el, neamul românesc, le-a trecut prin toate cele ce i-au fost scrise și sortite de cel Ceresc.

Întreaga activitate a fost una de suflet, de intensă trăire emoțională, de ridicare spirituală, realizată de niște doamne pensionare cu drag de poezie, care ne-au arătat că la orice vârstă poezia creează nu doar emoție, ci și o stare de bine, de frumos, de curat, de uman. În final, doamna Florica Perța a făcut o călduroasă invitație tuturor celor îndrăgostiți de poezie, de a participa luna viitoare la un nou moment poetic, moment pricinuit de omagierea lui Vasile Alecsandri.

Lasă un comentariu