La 35 de ani, oamenii devin... plictisiți și plictisitori!

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Kent au fost curioși să afle la ce vârstă se simt cel mai bine oamenii, dar și când intră în rutină, devenind plictisiți și plictisitori.

„Din experimentul nostru, bazat pe răspunsurile a peste 2.000 de angajați, am constatat că, în jurul vârstei de 35 de ani, lucrurile încep să se schimbe, atât la nivel personal, cât și la nivel profesional.

35 de ani nu e doar vârsta la care oamenii nu mai sunt percepuți ca tineri, dar este și vârsta la care ei devin plictisitori. La 35 de ani, începem să ne urâm slujbele pe care le avem, deoarece cresc presiunea și responsabilitatea din partea familiei, iar aceste lucruri aduc probleme atât acasă, cât și la serviciu.

Unul din șase angajați de peste 35 de ani s-au declarat nemulțumiți de locul de muncă, de două ori mai mulți decât cei cu vârsta de sub 35 de ani.

În al patrulea deceniu de viață, suntem dominați de o combinație între ideea de a avea o familie, dar în același timp ne dorim construcția unei cariere solide, care să ne asigure stabilitate financiară.

Acești factori ne transformă în oameni simpli, cu o rutină bine definită, mai pe scurt, ne fac neinteresanți și plictisitori pentru ceilalți, dar și pentru noi", explică oamenii britanici de știință, citați de descopera.ro.

Lasă un comentariu