Povestea dintre zodii a artistei Balász Krisztina Andrea la Prefectura Mureș

Distribuie pe:

Tinerețea are avantajul de a da energia necesară creației. Atunci când sufletul tinerilor se modelează prin creație, atunci când cele mai intense simțăminte participă la evoluția unui adolescent, tinerețea devine o minunată poveste. O poveste pe care am admirat-o la Palatul Culturii, o poveste a artistei Balász Krisztina Andrea, care a descris prin armonia culorii, prin complexitatea compoziției, prin tușa personală, o parte din frumusețea sufletului său.

Expoziția de pictură cu tema „Între Semne și Constelații", organizată de Instituția Prefectului Județul Mureș și Direcția pentru Cultură Mureș, a artistei Balász Krisztina Andrea-Kriss, elevă a Liceului Vocațional de Artă Târgu-Mureș. Cu ocazia vernisajului, dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, Alexandru Cîmpeanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, și doamna Klara Pădurean, vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, au apreciat lucrările expuse pe simeze, tonul inedit al creațiilor, ingeniozitatea cu care tânăra artistă a îmbinat complexitatea compozițională cu explozia de culori. Cu o tematică provocatoare, cu o explozie de forme îmbinate cu forță, o regăsim în pictura abstractă a domnișoarei Balász Krisztina Andrea. Cu o tematică inedită, Zodiacul, prin care tânăra artistă a reușit să incite, fiindcă fiecare admirator se regăsește în picturile expuse pe simeze.

Domnișoara Balász Krisztina Andrea s-a născut în anul 2001 în municipiul Târgu-Mureș, a absolvit cursurile școlii generale la Liceul de Arte, secția muzică-vioară, iar în prezent este elevă la Liceul de Arte din Târgu-Mureș. A participat cu lucrări la expoziții colective la Galeria de Artă „Unirea", la Galeria „Deisis" Palatul Culturii, la Galeria „Cuvântul liber", la Cetatea Medievală din Târgu-Mureș, la Curtea de Argeș, la Muzeul de Artă din Ploiești, la Sinaia, Leptokaria-Grecia, la Paralia Katerini - în Grecia, la Gura Ocniței, iar aici, delegația prezidențială a ales o lucrare pentru președintele României. A participat la tabere de pictură la Sovata, Târgu-Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Ernei, Mangalia - 2 Mai, Gledin, Leptokaria-Grecia. Are lucrări în colecții particulare în România, Ungaria, Germania și S.U.A. Tinerețea artistei este un avantaj, tinerețea a inspirat-o și, astfel, am putut să-i admirăm poveștile, pe pânză, până în data de 29 mai 2018.

Balász Krisztina Andrea a demonstrat că tinerețea nu este un dezavantaj, ci dimpotrivă, este plină de energie, imaginație și de un suflu care transmite tuturor fericirea de a trăi. Nimic nu poate îngrădi avântul tinereții, forța, curajul de a exprima liber simțăminte, prin creație. Fie ca Dumnezeu să-i netezească calea!!! Felicitări!!!

 

Lasă un comentariu