România și Ungaria - „legate" cu bani de la UE

Distribuie pe:

Călătoria de la Budapesta la granița cu România va dura mai puțin de două ore și 40 de minute, după ce Comisia Europeană a decis să investească 265 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru construirea unei noi secțiuni a autostrăzii M4. Anunțul a fost făcut săptămâna trecută, cu precizarea că, prin legarea celor două state membre ale UE, noul proiect al politicii de coeziune va sprijini economiile locale și regionale și va promova turismul.

„Ungurii și românii vor fi primii beneficiari ai proiectului, având o legătură mai rapidă și mai sigură de la Budapesta la București. Dar, în ultimă instanță, toți europenii și economia europeană ca întreg vor beneficia de pe urma unei conectivități mai bune în regiune și de efectele ei pozitive asupra comerțului, turismului și creșterii economice", a declarat comisarul pentru politice regională, Corina Crețu, citată de Agerpres.

Proiectul vizează construirea unei autostrăzi între orașele Berettyóújfalu și Nagykereki, ultima secțiune care lipsește pentru o conectare unitară la granița României. Punctul său de pornire este la joncțiunea cu autostrada M35 Debrecen-Berettyóújfalu, aflată în prezent în construcție, se precizează în comunicatul forului comunitar, potrivit sursei citate.

Lasă un comentariu