Grupul elevețian Ameropa AG intră într-o alianță strategică cu Promat Comimpex și Agroind Cauaceu pentru a susține dezvoltarea fermierilor români

Distribuie pe:

Grupul elvețian Ameropa, care deține în România cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură, Azomureș, intră într-o alianță strategică cu Promat Comimpex SRL și Agroind Cauaceu SA, două companii importante din domeniul agricol, cu activitate în vestul României.

Ameropa Holding AG a acceptat să achiziționeze câte 40% din acțiunile companiei Promat Comimpex (companie fondată în 1998 de ing. Cristian Moldovan, cu sediul în Tășnad, Satu Mare) și Agroind Cauaceu (companie fondată în 1974 de Dan Corbuț, cu sediul în Diosig, Bihor).

Promat Comimpex și Agroind Cauaceu distribuie îngrășăminte pentru agricultură, produse pentru protejarea plantelor, combustibil diesel pentru agricultură, semințe, și colectează cereale și boabe oleaginoase în nord-vestul și sud-vestul României. Ambele companii au dezvoltat o colaborare strânsă cu fermierii locali în decursul anilor.

Intrarea companiei Ameropa în capitalul acestor companii va amplifica și mai mult potențialul acestora de dezvoltare și accesul pe piețele internaționale.

Cele două companii vor continua să fie conduse de către principalul acționar, Cristian Moldovan, respectiv Dan Corbuț.

Prin această investiție, Ameropa Holding va beneficia de experiența locală a celor două companii românești și, în același timp, își va reafirma angajamentul și puternica implicare către fermierii din România.

„Suntem entuziasmați să intrăm în acest parteneriat cu două dintre cele mai de succes companii din segmentul de agro-business din România. Alianța strategică dintre Ameropa Holding și cele două companii este în beneficiul fermierilor români și marchează o nouă bornă în procesul de dezvoltare a agriculturii din România" , a spus Constantin Vasile, Country Manager al Ameropa Grains.

Această tranzacție, care este în decurs de aprobare la autoritățile Consiliului Concurenței din România, va reuși să susțină dezvoltarea agriculturii românești prin ajutorul dat fermierilor în producerea recoltelor, conform cerințelor piețelor internaționale.

Despre Ameropa Holding AG

Ameropa Holding AG este o companie cu acționariat privat elvețian, fondată în 1948, cu activități în producerea, stocarea și vânzarea de îngrășăminte pentru agricultură și cereale. Ameropa are activități în întreaga lume, cu birouri regionale pe 5 continente. Ameropa Holding este prezentă pe piața din România din 2007, când a preluat Comcereal Constanța (în prezent Ameropa Grains). Ameropa Holding și-a consolidat angajamentul către piața din România în 2012, când a preluat producătorul de îngrășăminte Azomureș și operatorul portuar Chimpex Constanța.

Lasă un comentariu