Incredibil, dar adevărat! UN TURIST CARE RISCA SĂ SE ÎNECE ÎN MARE LE CERE SALVATORILOR DAUNE MORALE...

Distribuie pe:

În ultima vreme, în România, se petrec lucruri halucinante, care răstoarnă ordinea bunului-simț și a îndemnurilor creștine: dacă salvezi de la moarte pe cineva care nu îți cere acest lucru, în loc să primești mulțumiri, riști să plătești 40.000 de euro!

Acesta este cazul concret al unui avocat din București care, în data de 22 august 2016, când se afla în concediu, risca să se înece în valurile extrem de agitate ale Mării Negre, motiv pentru care salvamarii arboraseră steagul roșu.

„Teoretic, nimeni nu ar fi avut voie să intre în apă, însă turiștii ignoră avertismentele și se aventurează în valuri. Un bărbat este scos fără suflare, iar medicii de la SMURD se străduiesc să-l resusciteze. Salvamarii îl caută și pe fiul său, dispărut în valuri. Pentru a putea acționa, decid să scoată toți turiștii din apă. Unul dintre ei (avocatul) se încăpățânează să rămână.

„Marea era foarte agitată, n-am văzut așa ceva în viața mea. Făcusem lanț ca să nu mai intre turiștii. Ei treceau pe sub noi", a declarat, pentru mediafax.ro, Șerban Grigore, salvamar.

„I-am spus să vină ca să putem căuta băiatul. Noi nici măcar nu l-am atins, însă scandalul a degenerat. Mai mulți turiști au intrat în apă ca să îi sprijine pe salvamari. Turistul este scos la mal, unde polițiștii locali îl încătușează", spune și salvamarul Iulian Tarciuc.

Acum, salvatul de la moarte îi acuză pe salvamari de comportament abuziv, iar pe unul dintre polițiștii locali îl cheamă în judecată pentru lipsire ilegală de libertate.

Bărbatul (așa cum am amintit, un avocat din București) le cere 40 de mii de euro daune morale salvamarilor și agentului de poliție...

Adevărul crud este că, anual, zeci de turiști își pierd viața în valurile mării, după ce ignoră steagul roșu!

 

Lasă un comentariu