Nedumeriri

Distribuie pe:

De ce există atâta dihonie în România? De ce niște oameni cu o moralitate îndoielnică au ajuns să ne conducă țara? Sunt întrebări firești pe care și le pun majoritatea cetățenilor români rămași în țară și cei din diaspora, îngrijorați de jocurile murdare ale politicienilor PSD în cârdășie cu ALDE. Mai suntem încercați și de alte nedumeri care așteaptă clarificări, chiar rezolvări.

De pildă, sâmbătă și duminică sunt așteptați în București circa 300.000 de manifestanți, la un miting în apărarea „craiului" Liviu Dragnea. Omul acesta chiar ne consideră niște proști, tâmpiți, pe care să-i poată manipula după cum are chef. Curată nebunie să transporți la București, o mulțime de oameni, pe o căldură caniculară, să-i mai și obligi să strige lozinci care să-i încânte auzul unui fost PD-ist, școlit în însușirea acțiunilor diabolice, la școala lui Băsescu, infiltrat în PSD să distrugă social-democrația. Nu cred că printre social-democrații mureșeni se vor găsi prea mulți amatori să se ostenească la o asemenea nebunie. Și dacă răbdarea românilor explodează și ies în stradă nemulțumiții, manifestanții de profesie din cealaltă partidă, mai ales că și Noua Dreaptă de sorginte naționalistă a sunat adunarea pentru un protest împotriva celor care nesocotesc familia tradițională, încurajând căsătoriile nefirești. Doamne ferește de un conflict scăpat de sub controlul jandarmeriei, că ne facem de tot râsul Europei! Pe bună dreptate social-democrații serioși din partid își pun întrebarea: Oare, chiar nu este nimeni în stare să-l trezească la realitate pe aventurierul Dragnea?

Duminică, în Sinaxarul Bisericii Ortodoxe Române sunt prăznuiți Sfinții Români, o sărbătoare importantă pentru neamul românesc născut creștin, nu făcut cu sabia în mâna dreaptă și Biblia în cea stângă. Dacă ne considerăm un popor creștin, cu frică de Dumnezeu și rușine de oameni, nu se cade să umbrim acest praznic cu o manifestare prin care se încearcă dezbinarea românilor. De altfel, la fiecare Liturghie, preoții ortodocși se roagă pentru „conducătorii țării, mai marii orașelor și ai satelor și pentru iubitoarea de Hristos oaste…!". Stai pironit în fața televizorului, nedumerit de modul în care se încurajează ura dintre români. Vin doi homosexuali și cer să li se recunoască căsătoria, iar Uniunea Europeană ne recomandă să-i recunoaștem soț și soție. Sodomia a fost condamnată din toate timpurile, pedepsită de Tatăl ceresc, dar și de legile omenești. Dragnea se afișează cu o copilă, de seama copiilor săi, la o fabrică de ceasuri din Elveția, nedumerit scuipi în sân, îți faci cruce, și rostești, „Ptiu, drace, și ăsta are ceva bube la cap, apucături de pedofil, iar Tăriceanu, în postură de armăsar neostenit, își schimbă nevestele mai des decât lenjeria intimă. Ex-președintele Traian Băsescu o ia pe arătură rău de tot, înduioșat de drama Elenei Udrea, asigurând-o că rămâne lângă ea, chiar dacă a fost obligată să fugă peste mări și țări. Președintele Iohannis nu se lasă intimidat de vremelnicii guvernanți și o ține de mână pe Codruța, acuzată că a colaborat cu serviciile secrete, mai rău ca în perioada stalinistă. Un distins avocat, om de aleasă cultură, mi-a declarat zilele trecute că această colaborare a fost și este absolut normală. Fostul prim-ministru Cioloș s-a dat la fund și așteaptă la cotitură, iar în cei de la USR a intrat dihonia - o mare dezamăgire și cu acest partid intrat în viața românilor pe ușa din față. Liberalul Orban, un secui devenit patriot român, din când în când mai sună adunarea pentru oastea liberală risipită de prea multe orgolii.

Doamne, în ce lume trăim, pentru cine ne rugăm? Nici vandalii, nici hunii, nici goții, nici ostrogoții, nici slavii n-au reușit să șteargă de pe fața pământului națiunea română. Furia vizigoților, hoardele tătare, pârjolirea mongolă și iataganul musulman n-au reușit să îngenuncheze poporul român. În schimb, niște cozi de topor, patrihoți, dornici doar de îmbogățire, au reușit să ne vândă străinilor, până și iarba de pe marginea șanțului. Toată floarea României, tineri în putere, au părăsit țara și nu vor să se întoarcă acasă de scârba celor de la guvernare. (Se spune că România este pe locul doi la migrați în lume, după Siria). Mai nou, Liviu Dragnea și ceata lui de „haiduci" teleormăneni au inventat o metodă de însușire a banilor agonisiți de români, să nu-i spunem hoție, că ne rușinăm, după modelul FNI lansat pe piață în anii '90 de Ovidiu Sorin Vântu, denumită pompos „Fondul Național de Solidaritate". Să o mărturisim și pe cea dreaptă, nu ne-a obligat nimeni să distrugem realizările mărețe din socialism. Noi, îmbătați de libertate și democrație, de bună voie, am lichidat complexe agrozootehnice, ferme de elită, fabrici și uzine performante, institute de cercetări… Culmea ironiei, după trei decenii am ajuns să ne războim între noi, ațâțați de niște hoți, farisei și politruci de doi lei bucata. Cine ne mai poate salva țara și neamul, când tinerii sunt plecați, iar bătrânii abia își duc neputințele cu pensii de supraviețuire? Școala nu mai este o instituție de prestigiu, de formare a caracterelor. La mine în sat sunt copii ajunși în clasa a șasea, care nu știu să citească și să scrie. Nu mai există o clasă muncitoare instruită, iar o parte din tinerii care au mai rămas în țară sunt amăgiți de „mirajul" facultăților cu plată.

Nedumeriți, românii caută sprijin în Biserică, unde aduc mulțumiri Sfinților părinți, solicitând ajutor strămoșilor, înaintașilor, „fericiți" că în cealaltă viață, în cea veșnică, își vor găsi liniștea sufletească, iar conducătorii le recomandă: „Dormiți liniștiți, că Fondul Național de Solidaritate veghează asupra prosperității voastre în această viață!"

 

Lasă un comentariu