Înainte să divorțeze, chinezii sunt supuși unui „examen" de împăcare!

Distribuie pe:

Îngrijorate de creșterea substanțială a numărului divorțurilor, autoritățile chineze din provincia Jiangsu au introdus un test pe care trebuie să îl completeze toate cuplurile care vor să se despartă oficial.

„Examenul" include întrebări referitoare la viața de familie a celor doi soți, iar cuplurile care obțin un scor de peste 60 de puncte sunt considerate recuperabile.

„Scopul acestui examen este acela ca ambele părți să se înțeleagă și să își amintească momente diferite din căsnicia lor. Creșterea numărului divorțurilor are mai multe cauze, de la independența financiară sporită a femeilor din China, la intoleranța tot mai mare față de violența domestică și de relațiile extraconjugale.

De peste un deceniu, rata divorțurilor din China este în creștere. Anul trecut, 3,4 milioane de cupluri au depus actele pentru divorț, în creștere cu 8% față de anul 2016, pe când, în anul 1979, doar 319.000 de căsătorii au fost dezlegate.

Curtea Supremă chineză a dat o dispoziție tribunalelor să facă distincția între cuplurile care trec printr-o criză maritală și cele aflate „în moarte" maritală și să încerce salvarea căsniciilor, considerate drept celule ale societății.

Totuși, testul de divorț nu este obligatoriu și mulți chinezi refuză să îl completeze. Chiar și cei care l-au completat nu s-au răzgândit, ci au depus actele pentru divorț, renunțând la căsnicie.

Lasă un comentariu