Pentru elevii claselor a VIII-a, S-a încheiat anul școlar

Distribuie pe:

Vineri, 8 iunie, a sunat pentru ultima dată clopoțelul în anul școlar 2017-2018 pentru elevii claselor a VIII-a, eveniment sărbătorit de fiecare instituție de învățământ.

În curtea școlii, într-un cadru festiv, s-au oferit recompense pentru rezultatele deosebite la învățătură și purtare din timpul cursurilor. Elevii cu rezultate au fost nominalizați și felicitați. Astfel, după discursurile de rigoare, au fost premiați cei mai merituoși dintre ei, cărora li s-au oferit diplome și cărți. Au urmat îmbrățișările și florile din partea părinților, rudelor și prietenilor, prezenți în număr mare la eveniment.

La Școala Gimnazială Tăureni, au încheiat clasa a VIII-a, 12 elevi - dirigintă, profesor Luminița Oaneș, aflăm de la prof. Vasile Dobrău, directorul unității de învățământ.

După festivitatea de absolvire, la Căminul cultural a avut loc o acțiune dedicată Centenarului Marii Uniri. Alături de cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale Tăureni și membrii comunității locale, printre participanții la manifestare, organizată de Primăria Tăureni, s-a numărat Ciprian Istrate și Florin Bengean.

De la începutul săptămânii viitoare, elevii se vor confrunta cu emoțiile examenului. Conform Calendarului de desfășurare a Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, prima probă scrisă va avea loc în 11 iunie, la Limba și literatura română.

În județul Mureș sunt 4.862 de elevi în clasa a VIII-a, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

 

Lasă un comentariu