„CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE! RESPECTĂ-ȚI OBLIGAȚIILE!"

Distribuie pe:

Campanie națională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă

În această perioadă, Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane organizează Campania națională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă „CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE! RESPECTĂ-ȚI OBLIGA ȚIILE!", parte a proiectului „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor" - ROFSIP2016OS5A10P02, ce se implementează la nivel național, pe o perioadă de 36 de luni. Proiectul este finanțat din Fondul pentru Securitate Internă, Componenta pentru Cooperare Polițienească.

La nivel local, în parteneriat cu instituțiile și organizațiile implicate în prevenirea și combaterea fenomenului amintit, în cadrul campaniei, se vor desfășura mai multe activități, ce își propun creșterea gradului de conștientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de ființe umane.

Astfel, în perioada 13-16 iunie, vor fi derulate acțiuni în spații publice frecventate de un public numeros, care vizează informarea și sensibilizarea populației privind implicațiile fenomenului traficului de persoane, dimensiunea și formele de manifestare ale acestuia, în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatării prin muncă. Printre acestea se numără: Centrul municipiului Târgu-Mureș, la ceasul floral, Platoul Cornești, zonele din apropierea spațiilor comerciale (supermarketuri) și Complexul de agrement ,,Mureșul" din Tg.Mureș, aflăm de la Zaharia Cristina Gabriela - comisar șef de poliție, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane. Domnia sa adăuga: ,,Activitățile se bucură de sprijinul unui partener constant și implicat în acțiunile pentru protecția cetățenilor, cu care există și un protocol de colaborare, și anume Direcția Poliția Locală Tg.-Mureș, care ne va fi alături, prin intermediul agenților din aparatul propriu, în diseminarea materialelor de prevenire și în oferirea de sfaturi pentru evitarea situației de pericol. Pe acest considerent, invităm societatea civilă să participe la inițiativa noastră prin atenția acordată specialiștilor noștri și ai Direcției Poliția Locală Tg.Mureș, dar și prin parcurgerea informațiilor din pliantele primite, care conțin recomandări, indicii care sesizează o situație de risc, și modul de acțiune pentru ieșirea din situația de trafic. Reamintim că această campanie are sprijinul mai multor parteneri, respectiv: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom, Asociația eLiberare, Fundația World Vision România, cooperarea vizând atingerea obiectivelor acesteia.

Acțiunile de informare și prevenire suntem convinși că vor contribui la creșterea gradului de conștientizare și reacție a publicului față de provocările acestui tip de crimă organizată, fiind binevenite orice inițiative ale celor care vor să susțină eforturile noastre în aceste zile.

Help line-ul 0 800 800 678 rămâne în continuare linia telefonică pusă la dispoziție de Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane pentru sesizarea situa-țiilor de trafic de persoane sau solicitarea de informații în scopul evitării situațiilor care presupun exploatarea vreunei persoane. Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor național.

Lasă un comentariu