Absolvenții claselor a VIII-a de la Școala Gimnazială „Dacia" din Tg.-Mureș și-au luat rămas-bun de la anii de gimnaziu

Distribuie pe:

8 iunie 2018 a fost o zi de sărbătoare la Școala Gimnazială ,,Dacia" din Târgu-Mureș, o zi specială, în care elevii claselor a VIII-a A - diriginte prof. Stoica Constantin, a VIII-a B - diriginte prof. Haidu Ionela și a VIII-a C - diriginte prof. Porkolab Zsolt, și-au luat rămas bun de la colegii și profesorii care le-au fost mereu aproape în ultimii patru ani, întâmpinând plini de speranță viitorul, care-i așteaptă cu surprize plăcute, sperăm noi, pe fiecare în parte.

Momentul de deschidere a fost oficiat de doamna director prof. Șanta Mihaela Gabriela, care și-a început discursul cu un frumos citat din Antoine de Saint-Exupery: „A fi om nu înseamnă nimic altceva decât a fi responsabil. A trăi și a simți că, cu fiecare piatră ce o așterni în fața ta, construiești de fapt lumea". Discursul emoționant al domniei sale a fost urmat de cel al domnului director adjunct, prof. Magyari Levente și de cele ale elevilor Manoilă Dragoș, din clasa a VIII-a A, și Kovacs Blanka, din clasa a VIII-a C, voci care s-au exprimat în numele tuturor absolvenților, rostind gândurile lor la final de gimnaziu.

Festivitatea a continuat, după cum este tradiția, cu discursul elevelor din clasa a VII-a A, Arieșan Larisa, și a VII-a C, Gyorgy Zsofia, care le-au transmis protagoniștilor zilei, absol-venții clasei a VIII-a, gândurile cele mai bune și urările cele mai sincere.

Și pentru că toamna se numără bobocii, iar vara se numără premiile, doamna director a continuat cu acordarea unor premii de excelență celor care, pe parcursul celor patru ani de studiu, au reușit să obțină media generală 10. De data aceasta a fost vorba despre patru eleve: Cîmpean Mara - clasa a VIII-a A, Mora Emma Cristina - clasa VIII-a A, Oprișor Mara - clasa a VIII A și Kovacs Blanka - clasa a VIII-a C.

Eforturile acestor eleve au fost răsplătite cu câte un laptop, oferit de Expert Company SRL, prin bunăvoința domnului Ștefan Domocoș, căruia îi mulțumim pentru susținerea educației târgumureșene, spunea prof. Șanta Mihaela Gabriela, directorul Școlii Gimnaziale ,,Dacia" din Târgu-Mureș.

Nu au rămas nepremiați nici elevii care, pe parcursul acestui an școlar 2017-2018, au dat dovadă de multă seriozitate, obținând rezultate deosebite la concursurile județene și naționale, aducând școlii mândrie. Printre aceste premii special s-au remarcat cele obținute la disciplinele Limba și literatura română - profesor pregătitor doamna Boboș Maria, Limba maghiară - profesor pregătitor doamna Gaspar Melinda, Limba engleză - profesor pregătitor doamna Gălățean Anamaria, Matematică - profesor pregătitor doamna Stoica Angela, Religie - profesor pregătitor doamna Zalany Erzsebet și, nu în ultimul rând, Educație fizică și sport - profesor pregătitor domnul Pop Laurențiu. ,,Îi felicităm încă o dată pe acești elevi și profesori minunați care ne-au demonstrat că orice vis poate deveni realitate dacă ești perseverent și te dedici în totalitate țelului respectiv.

Îl felicităm, de asemenea și pe domnul profesor de geografie, Stoica Constantin, care, vreme îndelungată, s-a dedicat cu seriozitate, profesionalism și multă dragoste profesiei de dascăl. La finalul acestui an școlar s-a încheiat lunga, frumoasa și rodnica sa activitate didactică, drept pentru care, îl felicităm încă o dată. Mulțumim, domnule profesor!

Școala Gimnazială Dacia nu vă va uita!", sublinia prof. Șanta Mihaela Gabriela.

 

Un  nou început

Ne aflăm azi în acest cadru festiv pentru a marca încheierea unui ciclu gimnazial  și de a mai retrăi încă o dată bucuria de a fi împreună. Astăzi se încheie o etapă  foarte importantă din viața elevilor claselor a opta , însă drumul cunoașterii alege  să-i  poarte pe mai departe, spre noi orizonturi.

Cu cele mai sincere gânduri, clasele a șaptea doresc să vă mulțumească pentru competența  și seriozitatea de care ați dat dovadă  pe perioada desfășurării concursurilor, olimpiadelor, competițiilor sportive și a programelor extrașcolare, în ideea dezvoltării intelectuale. Prin intermediul cuvintelor distincte, vrem să vă oferim o farâmă de recunoștință și admirație pentru  tot ceea ce ați dovedit  în cadrul prestigioasei unități de învățământ, Școala Gimnazială ,,Dacia”, pe care ați reprezentat-o  cu mândrie. Niciodată să nu permiteți ca timpul să-și pună amprenta  peste amintirile adunate alături de colegi, de cadrele  didactice și, nu în ultimul rând, de cele dobândite pe parcursul anilor de școală , care v-au adus mai aproape de culmile reușitei, prin educația de calitate.

Această zi de 8 iunie sper să nu o percepeți  ca pe o despărțire, din contră, să o priviți ca pe o pecete pe care o puneți bucuroși la finele celor  opt ani  petrecuți aici. Un interval de timp în care zestrea clasei a VIII-a s-a îmbogățit prin emoțiile, experiențele, visele, momentele plăcute petrecute în colectivitate și a laurilor aduși ca și contribuție pentru sipetele generației voastre.Vă îndemnăm să credeți că acest sfârșit reprezintă , de fapt, un nou început, care vă  va deschide noi porți ale  înțelepciunii. Sperăm ca urmatorii ani de studiu să vă fie rodnici tuturor, să  aducă modelare, formare, multe reușite și să fie încununarea efortului  depus.

Dragi absolvenți  ai claselor a VIII-a, astăzi, deși se sfârșește un capitol din viața voastră de elevi, dorim să vă amintim faptul că scara culturii și a învățăturii mai are multe trepte de parcurs. Aspirăm că nu veți fi reticienți la necunoscut, că veți păstra etica elevului silitor și a omului cinstit, dar, mai mult decât orice, clasele a șaptea vă doresc mult, mult  succes pe mai departe!

Ariesan  Larisa  Maria, clasa  a-VII- a A,  Școala„ Gimnazială  Dacia”  Tg-Mureș

Lasă un comentariu