STIMATE DOMNULE acad. prof. univ. dr. IOAN AUREL POP

Distribuie pe:

Pentru publicul larg târgumureșean, Dvs. D-le Acad. Prof. Univ. Dr. Ioan Aurel Pop, sunteți o persoană și o personalitate binecunoscută. Fie că ați dat curs invitației venite din partea Universității„Petru Maior" sau mai recent - în 28 februarie 2018 - din partea Instituției Prefectului județului Mureș și a Direcției pentru Cultură Mureș, nu a făcut decât să prilejuiască un contact direct cu cei care deja vă cunoșteau din presă în general, din articolele pe care deseori le-ați semnat în revistele de cultură și, nu în cele din urmă, datorită unei bune părți a numeroaselor cărți de istorie pe care le-ați publicat în decursul timpului.

La începutul lunii aprilie a.c., când s-a votat și ați fost ales de către distinșii Dvs. colegi academicieni în funcția de Președinte al ACADEMIEI ROMÂNE, a reprezentat și pentru târgumureșeni un eveniment receptat cu bucurie - ca dovadă a stat reacția imediată a organizațiilor culturale mureșene care, simultan și la un loc, și-au făcut cunoscute aprecierile și sentimentele și v-au felicitat într-o pagină a cotidianului „Cuvântul liber" din Tg.-Mureș. Mai puțin sau chiar defel cunoscut este faptul că inițiativa acestui demers a venit din partea col. (r.) M.I. Ioan Oros, iar de aici contagiunea care a urmat. La unison cu organizațiile culturale civile, doresc să vă felicite public pentru parcursul Dvs. profesional care, iată, culminează cu această nouă și nobilă funcție pe care o binemeritați, militarii în rezervă, retragere și veterani, și în numele lor, următorii:

1. A.N.C.M.R.R. din M.Ap.N. - Filiala „Avram Iancu" județul Mureș - Președinte Gl. bg. (r.) Gheorghe Popa;

2. Asociația Națională a Veteranilor de Război - Filiala Mureș - Președinte Gl. bg. (r.) Gheorghe Popa;

3. Uniunea Veteranilor de Război și a Urmașelor Veteranilor - Filiala Mureș - Președinte Col. (r.) Gheorghe Moldovan;

3. A.N.C.M.R.R. din M.A.I. - Filiala „Alexandru Ioan Cuza" județul Mureș - Președinte Col. (r.) Vasile Tohănean;

4. A.C.M.R.R. din S.R.I. - Sucursala Mureș - Președinte Col. (r.) ing. Victor Emilian Moga.

Vă mulțumim că mereu ne amintiți că suntem români și pentru ceea ce în mod obiectiv ați subliniat - și aici vă citez: „O țară și o națiune nu se fac odată pentru totdeauna, ci se construiesc și se primenesc mereu".

Suma respectelor noastre.

Lasă un comentariu