VARA CRISTALELOR - Expoziția Mineralia, ediția de vară. 14-17 iunie 2018 - Muzeul de Etnografie și Artă Populară Tg.-Mureș

Distribuie pe:

Prima ediție de vară a expoziției Mineralia Tg.-Mureș este dedicată în mod special bijuteriilor unicat, create din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar.

Pietrele naturale de podoabă sunt minerale formate în adâncurile pământului, cristalizate în diverse forme, prezentând o multitudine de culori și structuri. Cele mai pure dintre acestea se numesc geme.

Pietrele prețioase - safirul, rubinul, smaraldul și diamantul - precum și multe pietre fine - granatul, malachitul, turcoazul (peruzeaua), jadul imperial, agatul - sunt cunoscute din timpuri străvechi. În timpurile moderne li s-au adăugat sute de specii minerale din grupa pietrelor fine, mai puțin cunoscute dar la fel de interesante: cuarț roz, ametist, aventurin, labradorit, turmalină, calcedonie, acvamarin, rodocrozit, serafinit, eudialit, sugilit, fluorină, tanzanit etc.

Veți găsi coliere sau medalioane cu cristale neșlefuite; mărgele rotunde, ovale, aplatizate, șlefuite alungit, briolet, în formă de pară sau picătură; pandante, cercei sau inele cu pietre caboșon, tăiate sau șlefuite unghiular. Cristale naturale, geode, eșantioane brute, fosile, obiecte ornamentale din piatră.

Vă așteptăm!!!

Lasă un comentariu