Cum sunt educați copiii maghiari contra Constituției României

La Liceul „Palo Imre" din Odorheiu Secuiesc, școală de stat din România, finanțată din bani publici, copiii maghiari au învățat, pe 4 iunie, care este harta Ungariei Mari. Cu multă implicare, cadrele didactice au explicat copiilor că, de fapt, zona în care sunt ei e a Ungariei și că România ar fi fost mult mai mică și ar trebui pe viitor să fie mult mai mică.

Nu este normal să educi, într-o școală de stat, copiii în sensul renegării integrității teritoriale a țării în care ești. În mod normal, dacă în Harghita mai există instituții, directorul acestei școli ar fi dat afară din învățământ împreună cu profesorii care au participat la așa ceva. Să te apuci tu, ca educator, să faci o asemenea hartă nu înseamnă decât că vrei să educi copiii în direcția de conflict cu România și românii care „le-au furat pământul".

Este de neacceptat așa ceva. Să aduci politica separatistă în școli cu mâna cadrelor didactice. Așa ceva nu este permis în nicio țară din această lume. Așteptăm, cu mult interes, reacțiile autorităților și, desigur, luarea unor măsuri atât disciplinare cât și penale.

Respectăm demersul maghiarilor prin care doresc autonomie, steaguri, avioane, submarine și excursii pe Lună. E dreptul fiecărui om matur să vrea orice. Nu respectăm sub nicio formă implicarea copiilor în aceste demersuri și, mai ales, folosirea copiilor în conflictele politice sau de orice natură. Este inacceptabil tu, ca matur, să te folosești de copii pentru a-ți atinge scopul politic. 

Lasă un comentariu