EVENIMENT POLITIC LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Conferința de presă ținută miercuri, 13 iunie, la Hotel Plaza, a fost un moment important în istoria partidelor politice naționalist-patriotice din România, în sensul că, aici, la Târgu-Mureș, în acel binecunoscut și de tristă amintire „Martie negru", într-un moment de răscruce al istoriei noastre, o mână de români patrioți, cu un curaj nebun, sub stindardul „Vetrei Românești", au ținut „piept furtunii" oarbe, dezlănțuită de cei care voiau să provoace un adevărat război interetnic în Transilvania.

Acum, tot aici, la Târgu-Mureș, trei patrioți români: Florin Oproiescu, președintele UVR, Gheorghe Funar, editorialiști și critici literari care ne spun nu numai că opera „poetului președintele interimar al PRN, împreună cu președintele fondator al PRN, domnul Ovidiu Danteș, au susținut o conferință de presă comună, în care au anunțat constituirea PARTIDULUI ROMÂNIA NOASTRĂ.

Gazda, dl Florin Oproiescu, a anunțat că la eveniment au fost invitați membrii Comitetului Național Director al UVR, membri marcanți ai altor partide politice românești, precum și președinții Comitetelor de inițiativă pentru organizarea PRN din cele 26 de județe în care sunt constituite deja filiale ale noului partid.

În alocuțiunea domniei sale, dl Florin Oproiescu ne-a destăinuit că a luat această hotărâre de a transforma UVR într-un partid politic după ce și-a dat seama că, doar dacă se va ajunge ca UVR să fie parte dintr-un pol politic naționalist, cu reprezentare în Parlament, membrii acestei formațiuni vor putea participa la luarea deciziilor importante pentru țară și vor putea schimba în bine viața românilor. El, personal, în calitate de președinte al UVR nu a promis niciodată că le va da ceva românilor, ci doar că va face ceva pentru ei și pentru bunăstarea lor.

Domnul Ovidiu Danteș a făcut un scurt istoric al drumului parcurs de PRN până a devenit partid, el fiind și rămânând, și de acum înainte, continuatorul PUNR, UVR, PRM. Apoi, domnia sa a dat citire deciziei Comitetului Național Director al PRN, de învestire a domnului Gheorghe Funar în funcția de președinte interimar al noului partid înființat. De asemenea, ne-a prezentat o parte din piedicile care i-au fost puse în cale până a reușit să obțină decizia de aprobare și, mai apoi, de înscriere a partidului în Registrul Partidelor Politice din România, toate, trăgându-i-se de la faptul că partidul este etichetat ca fiind unul prea naționalist. Acum, prin constituirea lui, putem afirma că există, de-acum înainte, în țara noastră, un pol al naționalismului românesc.

Întrucât, în prezent, România este o țară neocolonială, partidul va trebui să lupte pentru: reindustrializarea țării, (pentru noi, cu noi și cu banii noștri), pentru exploatarea în folos propriu a resurselor energetice, refacerea industriei de apărare și a armatei naționale, obținerea unui nou plan Marshall de ajutorare pentru a ne putea reconstrui industria pierdută, unirea cu frații de peste Prut etc.

Domnul Gheorghe Funar a prezentat situația precară în care se află țara în momentul de față, cu economia și resursele în mâna străinilor, cu jumătate din suprafața agricolă vândută acestora, cu lipsa armatei și a elementelor de siguranță națională, cu 6 milioane de români în afara țării (primul loc în lume ca număr de emigrați în timp de pace), cu trei milioane de cetățeni cărora statul maghiar le-a acordat dubla cetățenie, cu o istorie și o cultură fabuloase, dar pe care încă nu le cunoaștem, cu un număr enorm de copii analfabeți sau care nu mai continuă școala etc., toate acestea fiind, în momentul de față, tot atâtea pericole majore pentru noi și țară.

Iată doar câteva motive expuse de cei trei vorbitori, care fac necesară organizarea, cât mai repede posibil, a noului partid înființat, iar ca prioritate stringentă este creșterea numărului membrilor acestuia.

În acest punct al discuțiilor, mulți vorbitori din asistență au luat cuvântul pentru a oferi soluții, criticând altele luate, descoperind noi priorități de acțiune etc., cerându-se chiar adoptarea, în consens, și difuzarea unui comunicat al conducerii cu privire la ce va face noul partid înființat. Discuțiile, chiar și în contradictoriu, au fost benefice pentru lămurirea și limpezirea unor idei noi, prin care partidul să poată fi mai accesibil, mai flexibil, mai ancorat în realitățile momentului.

Dorim noului partid mult succes, ca și accederea, cât mai curând posibil, în locurile în care se iau deciziile importante pentru nația română, tocmai pentru a ne demonstra, prin fapte, că naționalismul românesc este o forță benefică pentru țară.

 

COMUNICAT COMUN UNIUNEA VATRA ROMÂNEASCĂ ȘI PARTIDUL ROMÂNIA NOASTRĂ

Astăzi, 13 iunie 2018, în Anul Centenarului Marii Uniri, în municipiul Târgu-Mureș, au fost puse bazele POLULUI NAȚIONALIST din România, format din Uniunea Vatra Românească - avându-l președinte pe domnul ing. Petru - Florin Oproiescu, și Partidul România Noastră - avându-l președinte pe domnul dr. Gheorghe Funar.

Au participat reprezentanți ai Comitetului Director ai Uniunii Vatra Românească și președinții Comitetelor de Inițiativă ai județelor și ai sectoarelor capitalei, precum și membrii fondatori ai Partidului România Noastră.

Cele două părți au semnat un PROTOCOL care statuează această înțelegere.

P.S. Adeziuni pentru înscrierea în Partidul România Noastră găsiți la sediul Uniunii Vatra Românească din Piața Trandafirilor, Târgu-Mureș.

GHEORGHE FUNAR, PETRU - FLORIN OPROIESCU

 

Lasă un comentariu