La Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul" din Târgu-Mureș, Ultimul clopoțel

Distribuie pe:

Cuvântul ȘCOALĂ ne duce, în primul rând, cu gândul la acel loc unde fiecare își începe sau și-a început călătoria spre cunoaștere, o cunoaștere încărcată de taine pe care nu le poate bănui nici cel ce pășește timid spre învățătură, dar nici cel ce are menirea să dirijeze acest mers al învățăcelului.

Și când te gândești că în viață ai realizări, cu adevărat, numai pentru că ai avut parte de școală?!…

Cuvântul poate fi perceput în diverse sensuri: instituție de învățătură, clădire, elevi, cadre didactice, studiu, pregătire excelentă, măiestrie desăvârșită, organizarea procesului de instrucție și educație, mijloc, sistem de formare, de instruire …

Pentru mine, în calitate de coordonator al procesului de instrucție și educație în Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul", înseamnă foarte mult, fiecare segment amintit, și nespus de mult, toate la un loc, pentru că nu-mi este indiferent felul de a fi al acestei școli.

Împreună cu colegii mei, cadre didactice sau personal auxiliar, ne-am străduit să tindem spre o școală de rafinament și bun-gust, spre o pepinieră de calitate pentru treapta următoare de învățământ și, susțin cu toată convingerea, că am reușit.

În această școală se dă o luptă cu adevărat, pentru a exprima o formă a gândului, a lua o atitudine pentru a elimina obișnuitul și pentru a determina elevul să aspire spre cunoaștere, spre dezvoltarea capacității de ierarhizare a propriilor pasiuni, înclinații.

Munca însăși, desfășurată aici, e făcută cu pasiune. Învățătorii și profesorii școlii duc o muncă asiduă, o muncă ce a condus spre o afirmare demnă.

Așa putem spune, acum, la sfârșit de an școlar, că efortul nostru s-a materializat în rezultatele ce merită să fie cunoscute.

Dragi elevi,

A avut loc ultimul clopoțel. O zi încărcată cu momente frumoase și mari emoții. O zi ce ne va rămâne cu certitudine în inimi și în minți. Pentru ultima dată, ați fost prezenți în această formulă. Acestea sunt momente emoționante când voi, elevii de clasa a VIII-a, va trebui să vă întoarceți privirile spre cei care v-au ajutat, astăzi, să ajungeți aici. Respect profesorilor și părinților. Cei patru ani vor rămâne în sufletele voastre, definiți prin câteva cuvinte: colegi, profesori, lecții și nenumărate peripeții nevinovate! Clopoțelul nu a mai sunat ca de obicei, pentru o scurtă pauză de 10 minute, ci pentru deschiderea unei noi etape a vieții voastre. Mesajul meu pentru voi, dragii mei absolvenți ai claselor a VIII-a este următorul:

,, Nu ratați niciun moment de a fi voi înșivă și renunțați la șabloanele impuse de alții. Zburați lin, dar planați cu ELEGANȚĂ. Și ceea ce este mai important... ZÂMBIȚI. Trebuie să vă dați seama cât este de reconfortant pentru voi și pentru cei din jurul vostru să dăruiți un zâmbet în orice situație. Până la urmă, umorul și capacitatea de a zâmbi vă poate scoate din orice situație. Și pentru că zâmbetul nu merge decât cu bunele sentimente, încercați mereu să iubiți... Să iubiți tot ce vă înconjoară: picurii de ploaie, firele de iarbă, curcubeul, gâzele... dar mai ales OAMENII. Tot ce e mai frumos, de acum începe."

Sperăm că tot ce ați învățat până acum să vă fie de folos, să vă deschidă căi și uși în viață, dar cel mai important e, să vă ajute să vă prețuiți timpul, pentru că el este materia din care ne este formată viața. Prețuiți cât puteți anii aceștia frumoși și încercați să nu vă abateți de la educație.

Vă doresc să fiți fericiți, să aveți parte în viață de tot ceeea ce este mai bun și să căutați mereu să vă depășiți și să deveniți cea mai bună versiune a voastră! Mult succes la examen!

 

Lasă un comentariu