„Un învățător are efect asupra eternității; nu se poate spune niciodată unde se oprește influența sa" Dascălul AURELIA ȘEULEAN - parte a elitei școlii mureșene

Distribuie pe:

În viață avem nenumărate modele, exemple pe care le respectăm cu sfințenie și în fața cărora ne închinăm de fiecare dată când ne privim reușitele în carieră. Sunt oameni care reprezintă întruchiparea a tot ceea ce se poate numi elită. Din această categorie face parte și dascălul AURELIA ȘEULEAN.

S-a născut în localitatea Redea, județul Olt, fiind primul copil al părinților Nicolae și Joica, oameni de frunte ai localității.

Rămasă orfană de mamă la vârsta de 19 ani, a reușit să-și ajute familia (frații), dar și să se pregătească pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni dascăl.

A fost căsătorită cu AUREL ȘEULEAN, ofițer MApN, decedat în anul 2013. Este mama a doi băieți.

Școala primară a făcut-o în localitatea natală. Tot acolo a învățat până în clasa a VI-a. Ultimele clase gimnaziale și Liceul Pedagogic le-a absolvit la Craiova.

În anul 1975 a debutat în învățământ și a lucrat în comuna natală, timp de trei ani. Din 1978 și-a urmat soțul și a venit pe meleagurile mureșene. În Tg.-Mureș a activat la Școala Generală nr. 1, Școala Generală nr. 3, iar în ultimii 35 de ani la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu" din Târgu-Mureș. Dintre aceștia, 12 ani a predat la clasele „Step by Step", având-o parteneră pe învățătoarea Mărioara Minculescu.

Până în ultima zi de școală a avut o pasiune adevărată pentru tot ceea ce a făcut, pentru toate materiile predate, dar disciplina de suflet a fost matematica. Parcursul profesional a fost mereu încununat de succese, prin participări cu elevii la diferite concursuri de limba română și matematică, concursuri județene și naționale, obținând mereu rezultate remarcabile.

Elevii din ultima generație, azi absolvenți ai ciclului primar, s-au remarcat la toate concursurile de matematică la care au participat și, în proporție covârșitoare, au obținut premii pe măsura pregătirii. Dar tot din această generație fac parte și elevi care s-au remarcat la concursuri de limba engleză, de canto sau de dans. E foarte important să menționăm participarea acestora la numeroase competiții de handbal în cadrul clubului „Pegasus".

Mulți dintre cei pentru care a pus prima piatră la temelia cunoașterii au avut șansa de a-și dovedi și îmbogăți cunoștințele la universități prestigioase din străinătate.

Pe lângă activitatea de predare, a venit mereu în sprijinul colegilor și al elevilor, fiind coautor la peste 30 de auxiliare didactice pentru clasele primare. A colaborat o vreme la Revista școlară de cultură generală „Steffy", la rubrica „Caiet de lucru".

Anii la catedră au trecut! S-au adunat 43, dar ea este la fel de blândă, răbdătoare și înțeleaptă. Își iubește și își respectă meseria, are un puternic atașament față de instituția școlii și e deschisă către comunicare și colaborare.

În prag de pensionare îl cităm pe istoricul Henry Adams, care scria: „Un învățător are efect asupra eternității; nu se poate spune niciodată unde se oprește influența sa."

Un capitol din viața ei se încheie acum, iar altul nou va începe în curând. În numele elevilor, al părinților și al colegilor îi urăm mulți ani cu sănătate, bucurie, primăvară în suflet și împliniri nenumărate!

Veți rămâne pentru foarte mulți „doamna noastră învățătoare"!

 

Lasă un comentariu