Dansul - o formă de exprimare

Distribuie pe:

Minunata lume a dansului, care a existat dintotdeauna la toate rasele și popoarele, a constituit o formă de exprimare, care unește oamenii la fel ca filosofia, vorbirea, pictura sau muzica. Dansul este o artă, iar după cum spunea Edgar Degas, „arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe alții să vadă".

Trupa „United Dance Crew" este compusă din cinci elevi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2 Târgu-Mureș și cinci eleve voluntare de la Colegiul Național „Unirea" din Târgu-Mureș. Coregrafia trupei poartă numele de „Cu toții suntem egali", deoarece, indiferent de cine am fi, ce status, pretenții, cunoștințe am avea SUNTEM CU TOȚII OAMENI!

Anul 2018 este unul al prieteniei și al egalității. Prin acest dans dorim să vă arătăm că nu contează cum ești îmbrăcat, ce vârstă ai sau dacă ești timid sau nu.

Pe durata repetițiilor, cu toții am avut emoții în privința unor mișcări pe care nu le stăpâneam bine și cu toții am avut nesincronizări și momente de slăbiciune, când poate am uitat coregrafia, dar în niciun moment nu am ajuns să fim descurajați sau întristați. Din contră, minunata prietenie care s-a format între noi ne-a motivat și ne-a încurajat mereu să rămânem optimiști, să luptăm, să fim încrezători în propriile forțe și să arătăm lumii faptul că diferențele dintre noi ne-au făcut împreună mai puternici.

Dansul este ceva mai mult decât o formă de comunicare, prin dans găsim o formă de a ne exprima sentimentele, fiecare mișcare semnificând o stare de suflet. Prin dans, CU TOȚII SUNTEM EGALI!

 

Lasă un comentariu