„Împreună pentru viitor"

Distribuie pe:

Concursul național de dans „Împreună pentru viitor" este inițiat de Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Children's High Level Group și dedicat copiilor cu dizabilități și voluntarilor care se implică în integrarea lor. La etapa județeană echipa „United Dance Crew" s-a clasat pe primul loc. La faza regională, ce a avut loc la Făgăraș, au participat echipaje din șase județe (Brașov, Alba, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu), echipajul mureșean a obținut locul I.

Faza națională s-a desfășurat la Slatina, în județul Olt, la sfârșitul lunii mai. În competiție au intrat în total 25 de echipe, din București și din județele: Olt, Constanța, Brașov, Călărași, Timiș, Prahova, Dolj, Mehedinți, Satu Mare, Maramureș, Iași, Mureș, Hunedoara, Botoșani, Teleorman. Au urcat pe scenă aproximativ 350 de copii, reprezentând grupuri de elevi cu dizabilități și voluntari implicați în acțiuni SNAC (Strategia Națională de Acțiuni Comunitare).

Echipa care a reprezentat cu succes județul Mureș a fost formată din elevii Moișanu Darius, Fekete Lorand, Juki Soledan Adelina, Calo Ioan și Varga Alina de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă nr. 2 Tg.-Mureș, profesori coordonatori Văidean Alina Rodica, Dósa Izabella Veronika și Cîmpean Răzvan. De la Colegiul Național „Unirea" Tg.-Mureș, din echipă au făcut parte Oprea Diana Cosmina, Logigan Sorina Elena, Curta Dalia Alexandrina, Călușer Bianca Claudia, Matei Carla Julia, profesor coordonator fiind Bakó Aliz.

Lasă un comentariu