Proiect: ELEVII ȘI STUDENȚII, SCUTIȚI DE PLATA CONTRIBUȚIILOR

Distribuie pe:

La secretariatul Senatului, a fost depus spre dezbatere un proiect de completare a Legii nr. 227/2015 privind Codului Fiscal, în sensul scutirii elevilor și studenților cu vârsta de maximum 26 de ani, care sunt angajați în turism, de la plata impozitului pe venit și a contribuției la pensii (CAS).

Inițiatorii susțin că, în prezent, nu există o asemenea scutire pentru elevi și studenți, propunând ca „elevii și studenții, cu vârsta până la 26 de ani, aflați într-o formă de școlarizare și care desfășoară activități cu contract individual de muncă în profesiunile specifice activităților de turism, să fie scutiți de la plata impozitului pe venit și a CAS.

Profesiunile specifice activităților de turism sunt cele cuprinse în clasificarea ocupațiilor din România și, respectiv, în nomenclatorul de calificare pentru meseriile și funcțiile din activitățile hoteliere și de turism din România, așa cum prevede Ordonanța Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România", se arată în proiectul de act normativ.

Totodată, inițiatorii își motivează demersul prin încercarea de rezolvare a deficitului de forță de muncă din domeniul turismului și reducerea abandonului școlar: „Practic, angajatorii din turism ar avea o povară fiscală mai mică, iar elevii și studenții ar fi încurajați să rămână la școală, respectiv facultate pentru a beneficia de scutirile de taxe".

Lasă un comentariu