INAUGURAREA NOULUI EDIFICIU AL PRIMĂRIEI, CONSILIULUI LOCAL ȘI AL CĂMINULUI CULTURAL ÎN COMUNA BAND

Distribuie pe:

În ziua de vineri, 15 iunie a.c., în comuna Band a avut loc inaugurarea noului edificiu destinat activităților Primăriei, Consiliului Local și Căminului Cultural.

Comuna Band este situată la 18 km de Târgu-Mureș, având în componență satele: Band, Drăculea Bandului, Fânațe, Iștan-Tău, Mărășești, Negrenii de Câmpie, Oroiu, Petea, Țiptelnic, Valea Mare, Valea Rece. Conform recensământului din anul 2011, are o populație de 6.446 locuitori. După structura etnică, 37,1 la sută sunt români, 33,52 la sută maghiari, 25,67 la sută rromi și 3,69 la sută de alte etnii. După apartenența religioasă, 39,41 la sută sunt ortodocși, 1,92 la sută romano-catolici, 36,72 la sută reformați, 16,21 la sută penticostali, iar restul de alte apartenențe religioase.

La eveniment, din partea Primăriei Band și a Consiliului local, gazda evenimentului, au participat primarul Mircea Radu, viceprimar Horváth árpád, secretar Costin Claudia, cât și personalul primăriei și consilierii locali. Consiliul Județean Mureș a fost reprezentat de vicepreședinții Ovidiu Dancu și Alexandru Câmpean, Cabinetul Prefectului prin Nagy Zsigmond, subprefect, senatorul Horea Soporan, Szabo árpád din partea Consiliului Județean, reprezentanți la vârf ai administrațiilor locale din comunele învecinate, primarul Ștefan Gojman de la Grebenișu de Câmpie, Vancea Dorel Grigore de la Șăulia de Câmpie, David Gyula árpád de la Mădăraș și alții, din partea firmei de consultanță Media Marketing, Cătană Marius, consultant Anca Gânguț, din partea firmei care a executat lucrările, CONIMUR, ing. Lung Cornel și mulți alții.

În deschiderea evenimentului, primarul comunei Band, Radu Mircea, a adresat mulțumiri celor ce au răspuns invitației inaugurării edificiului, celor care s-au implicat în realizarea și finalizarea acestui nou edificiu, apoi a făcut o scurtă rememorare a peripețiilor prin care s-au zbătut oficialitățile locale până ce, în sfârșit, lucrarea a fost finalizată. Este o lucrare care a costat trei milioane de lei. În legătură cu acest aspect, vom reveni cu un interviu realizat cu primarul comunei Band. De asemenea, primarul comunei a trecut în revistă cele 11 proiecte aflate în derulare și în perspectivă ce privesc comunitatea.

După ceremonialul tăierii panglicii, invitații au trecut în sala Căminului Cultural, unde, prin alocuțiunile rostite, au felicitat oficialitățile locale pentru finalizarea investiției și nu au trecut cu vederea asocierea fericită în aceeași clădire a activităților administrației locale cu cea culturală din comună. Un sobor de preoți a ținut un ceremonial de sfințire a edificiului și au rostit rugăciuni: Lucian Crișan, Petru Sârbu, Indreica Beniamin, preoți ortodocși, Nyiri Hunor, pastor reformat, Siko András, preot romano-catolic.

Să precizăm că sala Căminului Cultural este prevăzută cu o mică scenă, culise, bucătărie, are o capacitate de circa 190 de locuri, spațiu optim și pentru organizarea de întruniri, festivități. De asemenea, este amenajat și un spațiu de parcare pentru autoturisme. Sistemul de iluminat este cu leduri.

Nu ne rămâne decât să le dorim ca noul edificiu să le fie cu mult folos, spre binele comunei.

 

Lasă un comentariu