Cardurile de sănătate, valabile cel puțin până la 1 ianuarie 2020!

Distribuie pe:

În situația în care un număr foarte mare de carduri de sănătate (documente de care românii asigurați au nevoie pentru a beneficia de consultații și tratamente medicale sau de rețete compensate), ar urma să expire în viitorul apropiat, Guvernul a inițiat un proiect de hotărâre, care prevede ca perioada de valabilitate a acestora să fie prelungită de la cinci la șapte ani.

„Termenul de valabilitate a cardului național de sănătate este de 7 ani de la data emiterii. Termenul de valabilitate a cardurilor naționale emise până la data de 31 iulie 2018 este de 7 ani de la data emiterii.

Pentru cardurile emise înainte de 31 decembrie 2012 se va considera că cei șapte ani de valabilitate se calculează de la 1 ianuarie 2013. Astfel, niciun card de sănătate nu va expira mai devreme de 1 ianuarie 2020", se precizează în proiectul de hotărâre.

Potrivit estimărilor Ministerului Sănătății, peste 14 milioane de carduri de sănătate ar urma să expire în perioada următoare. Dacă nu s-ar decide prelungirea valabilității acestora, autoritățile ar fi nevoite să cheltuiască mari sume de bani pentru emiterea unor noi carduri, iar românii asigurați ar ajunge în situația să nu primească la timp noul card și să fie lipsiți astfel de serviciile medicale la care au dreptul.

Lasă un comentariu