Bucuria revederii

Distribuie pe:

La Sălcud, la începutul deceniului al VI-lea al secolului XX, clasele V-VII s-au desființat. Ciclul gimnazial s-a reînființat începând cu anul școlar 1959-1960. Numărul elevilor este în continuă creștere, ajungându-se la înființarea de clase paralele. În anul școlar 1970-1971, este consemnat cel mai mare număr de elevi din istoria școlii - 294. Este anul în care intră în clasa I absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 1977-1978, absolvenți care și-au dat reîntâlnirea după 40 de ani, în 16 iunie 2018. Este prima promoție de absolvenți ai ciclului gimnazial care a organizat un asemenea eveniment.

La începutul secolului XXI, ciclul gimnazial se desființează.

În urmă cu 40 de ani, casele sălcudenilor erau pline de copii. În prezent, când școala a fost modernizată cu fonduri europene, mai există aproximativ 30 de elevi în învățământul primar.

Prezenți la eveniment au fost următorii:

Clasa a VIII-a A- Balea Anuța (venită din Italia), Grindean Nicolae, Mărginean Florin, Sîmpălean Anuța, Stoica Marcel, Truța I. Mariana, Truța Mircea, Truța Marcel, Popa Mircea.

Diriginte: Turtă Georgeta Gabriela.

Clasa a VIII-a B - Albu Anuța; Balea Leontina (venită din Germania), Cîndea Cornel, Dordea Cornelia, Fătășan Felicia, Marian Emil, Matei Nicolae (venit din Spania), Popa Maria, Rotar Anuța, Truța Cornel.

Diriginte: Turtă Constantin.

Absolvenților le-au mai fost profesori: Socol Maria, Andreica Maria, Andreica Gheorghe, Stan Gheorghe, Avram Eugenia, Boer Laszlo.

Educatoare: Truța Maria.

Învățători: Șoș Ana, Sturza Anica.

În memoria profesorilor și elevilor decedați s-a păstrat un moment de reculegere.

Discursul rostit de prof. Maria Andreica, directorul școlii în 1978, a avut o profundă încărcătură emoțională.

Inițiatoarea evenimentului a fost familia Truța Marcel și Felicia, în prezent cu domiciliul în Mediaș.

Învățătoarea Șoș Ana și prof. Andreica Maria au dat citire numelor celor prezenți. Aceștia, în puține cuvinte, unii cu lacrimi în ochi, și-au expus realizările până la momentul revederii: întemeierea familiei, copii, nepoți, realizări în plan profesional.

La sfârșitul evenimentului s-au făcut poze de grup, după care reuniunea a continuat la Iernut, la restaurantul „Coroana", unde au continuat discuțiile, dar și distracția.

Toți cei prezenți au fost deosebit de încântați de reușita acțiunii.

 

Lasă un comentariu