În luna mai, AU FOST CONDAMNAȚI PENTRU CORUPȚIE 72 DE INCULPAȚI

Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că, în cursul lunii mai 2018, în dosare de corupție, au fost condamnați 72 de inculpați, prin 24 hotărâri judecătorești definitive.

Printre persoanele condamnate definitiv, figurează două judecătoare de tribunal, un procuror de parchet de pe lângă tribunal, trei avocați, doi grefieri de tribunal, un primar de municipiu, cinci primari și viceprimari de comună, un director al Uniunii Naționale a Notarilor Publici, un șef și doi ofițeri de la inspectoratul județean de jandarmi și un medic specialist la o casă județeană de pensii.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 72 de inculpați sunt cuprinse între 8 ani și 6 luni de închisoare și un an și 4 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea lor de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, răspundem cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare", precizează DNA.

Lasă un comentariu