UCRAINENI ÎN VIZITĂ LA LICEUL TEHNOLOGIC „GHEORGHE ȘINCAI"

Distribuie pe:

Săptămâna trecută, profesorii Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai" s-au bucurat de vizita unei delegații oficiale de cadre didactice din Ucraina. Dascălii ucraineni, care au sosit în Târgu-Mureș, au reprezentat Școala medie de cultură generală nr. 2 din Balta, Regiunea Odesa. Delegația a fost condusă de doamna director adjunct Irina Grinyeva, care a fost însoțită de profesoarele Natalya Cheban, Natalya Kalinina, Elena Sholudko, Natalya Vadaturskaya, Nataly Bodelan și Inna Trofimova.

Această vizită a avut loc în urma semnării unui acord de colaborare între cele două instituții de învățământ, la sfârșitul lunii aprilie a.c. Inițiatorii acestui parteneriat, profesorul de geografie Pui Sebastian și Raluca Antoaneta - directorul Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai", au pregătit un program interesant pentru profesoarele din Balta, care a inclus vizitarea orașelor Târgu-Mureș și Alba-Iulia, precum și a Mănăstirii Râmeț din județul Alba. Deosebit de ospitalieri față de musafirii de peste hotare au fost și profesorii de la „Gheorghe Șincai": György Enikö (director adjunct), Szász Ferenc (consilier educativ), Cornel Rauca, Marius Veres, Paul Șerb, Horea Vintilă, Sorin Tăuțan, Liliana Urzică, Filep Gyöngyi, Simona Nistor și Gabriela Andrău.

Ambele părți speră că această primă inițiativă se va transforma într-un parteneriat benefic, de lungă durată, care se va concretiza prin dezvoltarea de contacte, legături strânse de prietenie și prin crearea de noi abordări privind procesul instructiv-educativ.

 

Lasă un comentariu