„Sunt prea ocupat cu aprinderea focului"

Distribuie pe:

Vicepreședintele unei companii ce presta servicii de telegrafie a plecat într-o călătorie. Ajungând într-un oraș dintr-o zonă periferică a țării, a căutat un oficiu de telegraf, de unde dorea să trimită o telegramă la biroul central de acasă.

Afară era foarte frig și se grăbea să ajungă la acel oficiu, unde aștepta să se încălzească, în timp ce urma să transmită telegrama. Când a intrat în clădire a fost surprins să descopere că înăuntru era la fel de frig ca afară. Un tânăr lucra la telegraf, iar în sobă nu era niciun fel de foc. Văzând cât este de frig, înăuntrul oficiului, vicepreședintele l-a întrebat: „Tinere, de ce nu aprinzi focul ca să fie cald în acest oficiu?" Surprins de critica care i-a fost adusă, tânărul s-a întors spre acel necunoscut și i-a răspuns: „Ascultă domnule, după cum vezi, sunt prea ocupat cu trimisul telegramelor, de aceea nu mai am timp să aprind focul!"

Auzindu-i răspunsul, omul i-a zis: „Eu sunt vicepreședintele companiei la care ești angajat și doresc să trimiți o telegramă la biroul central, urgent!"

Vicepreședintele s-a așezat la masă și a scris: „Domnule președinte, concediați-l pe acest tânăr imediat!" În acest timp, tânărul operator a părăsit oficiul și după câteva minute a apărut cu un braț mare de lemne. A început să le așeze în sobă și să le pregătească pentru a aprinde focul. În acele momente vicepreședintele l-a întrebat: „Tinere, ai trimis telegrama?" Auzindu-i noua întrebare, tânărul a răspuns: „Ascultă domnule, după cum vezi sunt prea ocupat cu aprinderea focului, de aceea nu mai am timp să trimit telegrama!"

Lasă un comentariu