Performanțe ale elevilor mureșeni - Premiul întâi la faza națională a concursului european „Our Future"

Distribuie pe:

Directorul sucursalei clujene a Consiliului Britanic, dl. Dan Andone, a premiat, în mod oficial, la mijlocul acestei luni, cinci eleve târgumureșene, pentru performanța de a câștiga locul 1 pe țară la Concursul european ,,Our Future" („Viitorul nostru").

Câștigătoarele - Andreea Dula, Marisa Dobrescu, Mara Lucinschi, Patricia Paulus și Vivien Olah - sunt eleve ale diferitelor școli târgumureșene, care studiază de mai mulți ani limba engleză la Centrul de pregătire a examenelor Cambridge „Succes Lotus", fiind pregătite și coordonate de prof. Adriana Borda și prof. Sorin Sămărghițan. Participarea lor a fost posibilă datorită faptului că centrul este membru Addvantage al Consiliului Britanic, grație numărului mare de elevi care au promovat examenul Cambridge în ultimii ani.

Concursul s-a desfășurat în perioada 1 noiembrie 2017 - 31 martie 2018 și a fost cea mai importantă competiție referitoare la examene în limba engleză din Europa, având drept scop evidențierea importanței promovării examenelor în limba engleză pentru viitorul oricărui tânăr. Elevilor li s-a dat șansa de a formula ei înșiși întrebările pentru proba de exprimare orală din cadrul unui examen Cambridge în limba engleză și de a oferi răspunsurile în mod creativ. Tema de discuție a fost prezentarea propriului oraș în viitor, comparându-l cu situația din prezent. Echipele de 3-5 elevi, aparținând la două categorii de vârstă (7-12, 13-18 ani) au realizat video-uri, pe care le-au înscris în concurs.

Meritul echipei târgumureșene a fost cu atât mai mare cu cât elevele noastre au fost la limita de jos a categoriei de vârstă 13-18 ani, competitorii lor fiind cu mult mai mari decât ele. Video-ul poate fi vizionat pe https://vimeo.com/264057694.

Le dorim succes mai departe și sperăm ca anul viitor să câștige finala regională, pe Europa de Est, valorificând astfel experiența câștigată!

Felicitări atât elevelor, cât și cadrelor didactice care le-au pregătit, precum și părinților!

Lasă un comentariu