O OAZĂ DE LINIȘTE ȘI SĂNĂTATE

Distribuie pe:

Așezată într-un decor mirific, Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza" din Covasna are o vechime de peste o jumătate de secol. Această unitate spitalicească a fost fondată de doctorul primar Benedek Geza, care a trăit între anii 1916-2010 și a fost mulți ani director al acestei instituții spitalicești, după cum arată efigia așezată pe frontispiciul bazei de tratament. Această unitate spitalicească se întinde pe o suprafață de 13 ha și dispune de mai multe clădiri (pentru cazare pentru baza de tratament și cabinete medicale de specialitate, pentru bloc alimentar etc.) În cabinetele de specialitate se execută consultații de către medici specialiști și recomandă pacienților băi cu CO2, mofete, CFM (cultură fizică medicală), electroterapie etc.

În perioada 11-25 iunie 2018 am fost internat împreună cu soția (pentru a ne fi tratate afecțiunile de care suferim. Așa că doctorul Dombi Pál, medic primar cardiolog și șef secție, ne-a consultat și ne-a prescris tratamentul adecvat, apoi doctorul Lois Sebasstian (medic specialist recuperare medicală), ne-a prescris și el tratamentele adecvate suferințelor noastre.

Așadar, după cazarea noastră în pavilionul central, asistenta șefă Ercsei Gabriela împreună cu celelalte asistente ne luau în fiecare zi tensiunea, așa că acum eram în atenția întregului colectiv spitalicesc.

Curățenia era făcută în fiecare zi odată cu dezinfectarea grupului sanitar și a chiuvetelor din saloane, ceea ce denotă că omul este, prin excelență, în atenția tuturor celor de la acest spital.

O vorba bună revine și personalului de la blocul alimentar și bucătăreselor care servesc o mâncare bună și la ore fixe, ceea ce este un lucru de toată lauda.

Spitalul din Covasna este „vizitat" de foarte multe persoane din întreaga țară și care au posibilitatea de a fi tratate de anumite boli, se pot plimba prin parcul unității spitalicești în vederea executării tratamentului intitulat „aeroterapie."

Un caz deosebit merită a fi consemnat. După câteva zile de la internare, amândoi ne-am îmbolnăvit, iar medicul specialist ne-a tratat cu multă atenție și ne-a suprimat pentru câteva zile tratamentul băilor cu CO2 și gimnastica medicală, ceea ce a făcut ca repede să ne revenim și să ne reluăm tratamentele pentru care ne-am internat.

Așadar, îndemnăm pe cei suferinzi să nu ocolească această unitate care reprezintă „o oază de liniște și sănătate."

Lasă un comentariu