VIAȚĂ DE CÂINE

Distribuie pe:

Martie, „Ziua Internațională a Animalelor Fără Stăpân" (Câtă onoare - cu majuscule!). Sursa, presa locală.

Cu această ocazie, Primăria a organizat „Ziua Porților Deschise", solicitând prin donații: hrană, pături și alte materiale necesare pentru confortul câinilor din adăpost. Niște „favoruri". Dacă, totuși, a fost Z.P.D., de ce au fost eliberați cățelușii din captivitate? Să fie și ei fericiți, o zi într-un an! Rațiuni umanitare.

Spre sfârșitul lunii aprilie, de pe postul B1TV, un domn și-a permis să promoveze specia canină la rang arhanghelic: „Câinele este un înger păzitor" și recomanda posesorilor de câini să adopte cupluri, deoarece și câinii au nevoile lor. Bravissimo! Mare-i grădina… dar cu educația psiho-sexuală a necuvântătoarelor-dobitoace se va ocupa cineva? Urmează construirea de maternități și creșe? Materializarea inițiativelor trăznite din partea unor fanatici zoo-autohtoni, preluate de pe cuprinsul mapamondului absurd, mizerabil, abject și demențial! Glissando…

Privitor la înmulțirea câinilor vagabonzi sau al celor purtați cu „demnitate" în lesă, în urbea mureșeană, care își răspândesc fecalele pe trotuare, nu se face nimic. Pietonul trebuie să fie atent unde calcă, să nu strivească aceste bijuterii biologice cotidiene, consecințe ale unor manifestări necivilizate din partea deținătorilor de câini. Protejarea localnicilor, garantarea protecției și siguranței personale au devenit facultative, nesesizate de organele de „observatori" aflate în misiune, plătite pentru constatarea și sancționarea abaterilor de la disciplina urbană!

Această isterie caninofobă extinsă a fost exportată din Vest, prin misionari și cu contribuția unei foste dive evadată din secolul trecut, care s-a „rătăcit" și pe meleagurile noastre, convertită în avocata drepturilor canine, inițiatoarea construirii adăposturilor, omițând (?) să precizeze că, generația ei, în perioada de afirmare „glorioasă", s-a încălțat cu pantofi de lux din piele de câine, foarte apreciați în Occident pentru modele și rezistență, importați pe valută din România!

VINE APOCALIPSA?

Dacă în debutul anului curent, dl Mărmureanu ne-a înmărmurit cu prezicerea unui mare cutremur, care va poposi pe meleagurile noastre „mioritice", recent a „recidivat" prevestind un cutremur devastator cam peste două decenii. Semnale tectonice se anunță, frecvent, reale.

Aceste preziceri înmărmuritoare (spre liniștea noastră!) nu trebuie să alarmeze, deoarece România este protejată-ocrotită de Sfântul Andrei, „cel dintâi chemat", invitat la inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului. Din presa locală, chiar din primul număr al anului curent, aflăm: „Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfințită în acest an de sfântul Andrei." Clar, nu-i așa?! Amin!

GRATIS - CU PLATĂ?

„Renunțarea la fumat - gratis!" (sursa, presa locală).

„Înscrierea în program costă 100 de lei" (!) Aproximativ renunțarea la șase pachete de țigări. Dăunătoare sănătății!

După o perioadă, aflăm că, Programul se derulează prin Centrul Stop Fumat (cu majuscule!) și au beneficiat de tratament cca. 5.000 de fumători, 70% dintre participanți renunțând la fumat.

Dacă Programul a debutat în anul 2007, rezultă că, s-au plătit „gratuități" și s-au încasat circa o sută de mii de euro! Taxa pe viciu?!

Lasă un comentariu