Festivalul „Sighișoara folk", la prima ediție

Distribuie pe:

Cetatea Medievală Sighișoara și-a deschis porțile menestrelilor, trubadurilor, muzicii folk, la chemarea lui Florin Săsărman - redactor la Radio România Cluj - cel care a pus vârtos umărul la organizarea primei ediții a Festivalului de muzică folk. Astfel, la chemarea Toboșarului Cetății, au început

să sosească nume mari din lumea acestui gen de muzică, rămasă, chiar după 50 de ani, tot tânără: sighișoreanul Adrian Ivanischi, cunoscutul cantautor și poet (tot sighișorean) Dinu Olărașu, care și-a lansat un volum de poezie, ca de altfel și Florin Săsărman, Vali Șerban, Teodora Iacob. Să nu mai vorbim de îndrăgiții folkiști Micea Baniciu și Ducu Bertzi.

Așadar, cei care au urcat pe scena festivalului sunt unii dintre cei mai cotați artiști ai genului folk. Fiecare dintre ce doisprezece interpreți invitați și-au arătat bucuria organizării la Sighișoara a unui festival de folk ce se dorește permanentizat.

Dacă în anii următori va continua acest festival, va fi un lucru benefic, atât pentru sighișoreni, cât și pentru turiști, dar mai ales pentru toți iubitorii acestui gen muzical.

 

Lasă un comentariu