Tabăra de vară a voluntarilor

Distribuie pe:

La sfârșitul acestei luni, în județul Mureș, a avut loc tabăra de vară a voluntarilor. Acțiunea a fost organizată de Carmen Nichiforiuc și Emil Bloj, profesori consilieri școlari, coordonatori ai VOLUNTAREX Mureș, prof. Chira Laurenția și Fărcaș Silvia, coordonatoare IMPACT Dej, precum și de elevul Bloj Cristian, de la Liceul Teoretic „Gh. Marinescu" din Târgu-Mureș.

A participat și un grup de voluntari - elevi din clasele IX-XI, de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian" din Dej.

Programul a debutat cu sosirea elevilor-voluntari din Dej. A urmat, la Inspectoratul Școlar Județean Mureș, o activitate de intercunoaștere între membrii celor două grupuri, apoi, la Platoul Cornești, Team Building și vizitarea Grădinii Zoologice. De asemenea, la Complexul de Agrement „Mureșul", elevii au avut ocazia de a se răcori în cele două bazine mari, pentru înotătorii experimentați, dar și în bazinele mai mici, pentru cei mai neprietenoși cu apa. Totodată, au avut posibilitatea să joace baschet, volei, tenis de masă, badminton sau alte sporturi în aer liber.

Evenimentul a inclus vizitarea str. Mihai Eminescu - Scara Rakoczi, apoi a Cetății Medievale, Palatului Culturii din Târgu-Mureș, str. Bolyai Farkas, Liceului Teoretic „Bolyai Farkas", Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian" - Bulevardul Cetății din Târgu-Mureș, Colegiului Național „Unirea", Universității „Petru Maior" - Facultatea de Inginerie, Facultatea de Științe și Litere, Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative; Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș (UMF Târgu-Mureș), Parcului Eroilor. În ultima zi, la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu" au fost programate diverse acțiuni, precum și închiderea festivă a taberei.

La final...

Tabăra voluntarilor, găzduită de VOLUNTAREX, s-a încheiat. Bilanțul nu a fost greu de sintetizat: Cunoaștere, Bucurie, Relaxare. Grupul de elevi din clasele IX-XI de la IMPACT, voluntari de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian" din Dej, s-a bucurat, alături de tinerii din Mureș, de un program variat, bogat și plin de surprize.

Vizitele la obiectivele din municipiu - Scara Rakoczi, Cetatea Medievală, Teatrul Național, Palatul Culturii, Parcul Eroilor - s-au constituit în adevărate lecții de cultură și istorie.

Instituțiile vizitate - Colegiul Agricol „Traian Săvulescu", Liceul Teoretic „Bolyai Farkas", Universitatea „Petru Maior", Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, le-au arătat elevilor din Dej nivelul și varietatea ofertei educaționale a județului.

Nu au lipsit momentele de relaxare și acțiunile de tip Team Building, desfășurate la Complexul de Agrement „Mureșul" sau la Platoul Cornești. Activitățile de intercunoaștere s-au desfășurat în fiecare zi a taberei, ajungându-se la stabilirea unor noi prietenii, care se vor durabile, după cum susțin inițiatorii.

Impresiile participanților

Impresiile participanților au fost favorabile. Printre acestea pot fi amintite: Fărcaș Silvia, reprezentant MEN, aflată în județul Mureș, s-a alăturat tinerilor la deschiderea taberei: „Clubul IMPACT Phoenix LAPI Dej a câștigat prieteni extraordinari în voi toți de la VOLUNTAREX. Activitățile au fost foarte variate, interesante, antrenante, pe mine

m-au cucerit… și... nu am văzut decât începutul, îndrumătorii sunt cu adevărat profesioniști și, nu în ultimul rând, mari oameni de suflet".

Chira Laurenția - profesor la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian" din Dej: „Acum, la final de tabără, pot spune cu tărie că sunt foarte bucuroasă pentru participarea elevilor de la Liceul Teoretic «Alexandru Papiu Ilarian» din Dej la această tabără organizată de grupul de voluntari Voluntarex din Tg.- Mureș. A fost o experiență de neuitat, programul, activitățile și acțiunile întreprinse au fost foarte bine puse la punct și gândite, meritul principal avându-l dna prof. cons. școlar Carmen Nichiforiuc, dnul prof. cons. școlar Emil Bloj, precum și elevul Cristian Bloj, de la Liceul Teoretic „Gh. Marinescu" din Târgu-Mureș, care au fost legătura, liantul și sufletul acestei întâlniri, pe care o dorim de multă vreme.

Grupul de voluntari de la Dej a remarcat în special profesionalismul, implicarea și dăruirea tuturor celor care au organizat această tabără, unii elevi afirmând cu tărie că zilele petrecute la Tg.-Mureș vor schimba de acum încolo obiceiurile de petrecere a timpului liber. Mulțumim Târgu-Mureș! Mulțumim Voluntarex!"

Ioana Belu, participant: „Tabăra de vară de la Târgu-Mureș a reprezentat o provocare pentru mine, deoarece am fost nevoită să ies din zona de confort și să cunosc persoane noi. Sunt fericită că, în final, am reușit să mă împrietenesc cu ceilalți, să mă dezvolt, să ne distrăm și împreună am creat o mulțime de amintiri frumoase."

Elena Hosu, participant: „Experiența acestei tabere a fost pentru mine de neuitat. Alături de membrii VOLUNTAREX, am luat parte la diferite activități interesante, am învățat cât de importantă este munca în echipă și, desigur, am vizitat câteva dintre obiectivele turistice ale unui oraș cu adevărat impresionant. M-am simțit neașteptat de bine și am fost plăcut surprinsă de ospitalitatea cu care am fost primiți.

Tabăra de vară a voluntarilor se clasează în topul amintirilor mele preferate, de aceea sunt recu-noscătoare membrilor VOLUNTAREX pentru tot ce au făcut pentru noi și aștept cu nerăbdare să ne revedem".

Popan Denis, participant: „Această tabără a reprezentat o oportunitate de a învăța lucruri noi și de a participa la activitățile organizate de VOLUNTAREX. Am dobândit experiențe pe care le vom folosi și noi în cadrul grupului Impact".

Sourosan Amalia, participant: „Experiența acestei tabere a însemnat enorm pentru mine. Mă bucur că mi-am făcut prieteni noi de la VOLUNTAREX și sper să păstrăm legătura și să ne mai întâlnim".

Carmen Nichiforiuc, organizator, coordonator VOLUNTAREX: „Atitudinea pozitivă, de deschidere și implicare a participanților ne determină să continuăm această activitate de învățare experențială, care aduce cu sine schimbări vizibile într-o perioadă scurtă de timp în ceea ce privește comunicarea, comportamentul și imaginea de sine a adolescenților."

Bloj Emil, organizator, coordonator VOLUNTAREX: „Scopul taberei a fost atins, obiectivele - realizate, prieteniile - stabilite; gândirea tinerilor - pusă în acțiune, oboseala - atenuată de satisfacție… Nu cred că mai e ceva de adăugat pentru prima ediție. Am început deja să schițăm proiectele pentru anul viitor, când sperăm în implicarea mai multor factori: sponsori, instituții, colegi..."

În spatele acestui eveniment s-au aflat Carmen Nichiforiuc și Emil Bloj, profesori consilieri școlari, coordonatori ai VOLUNTAREX Mureș, prof. Chira Laurenția și Fărcaș Silvia, coordonatoare IMPACT Dej, precum și elevul Bloj Cristian, de la Liceul Teoretic „Gh. Marinescu" din Târgu-Mureș.

 

Lasă un comentariu