Premii naționale pentru elevii mureșeni

Distribuie pe:

În cursul acestei luni, la Suceava, s-a desfășurat Concursul național de interpretare instrumentală „Lira de aur".

Premiul I a fost obținut de Străulea Darius, din clasa a XI-a, și Boșca Darius, clasa a XII-a, ambii elevi ai Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, profesor pregătitor Călin Călugăru. Pianista echipei târgumureșene a fost prof. Maria Bejan.

Programul evenimentului, aflat la cea de-a XXXVII-a ediție, a inclus, pe lângă concursul pe secțiuni, Gala Laureaților și Festivitatea de Decernare a Premiilor, și un recital extraordinar, susținut de membrii juriului (DANIEL GOITI, DORU ALBU, GABRIEL CROITORU, VLAD DIMULESCU, MARIN CAZACU).

Aceeași elevi târgumureșeni s-au întors cu rezultate remarcabile și de la Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale (ce a avut loc la Craiova, județul Dolj, în luna aprilie a acestui an), unde Străulea Darius a primit premiul II, iar Boșca Darius - premiul I. În cadrul competiției au fost acompaniați de prof. Maria Bejan.

De asemenea, la începutul acestei luni, au cântat, ca soliști, acompaniați de orchestra Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș, dirijată de tânărul și talentatul dirijor târgumureșean Remus Grama.

Felicitări elevilor, profesorilor care i-au pregătit, precum și părinților!

Lasă un comentariu