„Școală pentru toți", la Tăureni, Șăulia și Sânger

Distribuie pe:

Asociația Promotorilor de Afaceri Sustenabile, Primăria Tăureni, Școala Gimnazială Tăureni și Asociația Culturală Amphion anunță că, în cadrul Programului „Școală pentru toți", un nou proiect de prevenire a abandonului școlar, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, a fost lansat în localitățile: Tăureni, Sânger și Șăulia, sub genericul SCAN - Salvați copiii de abandon și neintegrare!

Obiectivul general îl constituie reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și înlesnirea accesului la educație, în localitățile menționate, prin dezvoltarea unor servicii educative integrate, cât și prin implicarea comunităților în sistemul de educație pentru cei aflați în risc de a părăsi școala.

Promotorii proiectului pornesc de la ideea că, în prezent, România și întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o serie de dificultăți, una dintre ele fiind abandonul școlar, fenomen cu consecințe negative asupra tânărului, cât și asupra societății, în general.

Grupul țintă al proiectului este format din 905 copii, 71 de cadre didactice și 50 de tineri care au abandonat școala, urmând a fi sprijiniți să-și reia și să-și finalizeze studiile.

Proiectul beneficiază de finanțare nerambursabilă în valoare totală de aproximativ 9,2 milioane de lei și se derulează timp de 36 de luni, în perioada 14 mai 2018 - 13 mai 2021, având la bază un parteneriat formal între Asociația Promotorilor de Afaceri Sustenabile, comuna Tăureni, Școala Gimnazială Tăureni și Asociația Culturală Amphion, și non formal cu primăriile din Sânger și Zau de Câmpie.

Lasă un comentariu