LANSAREA REVISTEI „ORIZONTURI MUREȘENE"

Distribuie pe:

Lansarea unei noi reviste este întotdeauna un eveniment, o bucurie pentru minte, inimă și suflet, o fereastră deschisă spre lume, un mod de a-ți exprima idei, sentimente, opinii, de a dialoga cu ceilalți care au aceleași preocupări ca ale tale.

Iată de ce, încă de la înființarea sa (2015), Liga Scriitorilor Români - filiala Mureș și-a propus să aibă propria revistă, prin care membrii ei, activitățile întreprinse de filială și creațiile proprii, să le putem face cunoscute colegilor de breaslă din țară și străinătate. Ideea apariției revistei precum și a altor acțiuni (două concursuri anuale, de nivel național, de poezie și abilități practice pentru copii și elevi, editarea a 6 antologii cu participanții la aceste concursuri) a aparținut talentatei și harnicei noastre poete MIHAELA RAȘCU, secretara filialei, domnia sa ocupându-se în totalitate de formatul și conținutul acestui prim număr, de adunarea, selectarea, corectarea, tehnoredactarea materialului și câte altele care sunt de făcut la o revistă.

Lansarea ei, sub sugestivul titlu „ORIZONTURI MUREȘENE", a avut loc joi, 28 iunie 2018, la Biblioteca Americană (secție a Bibliotecii Județene), la care au fost prezenți o mare parte a membrilor filialei noastre, alături de un numeros public, interesat în a ne cunoaște. În acest prim număr, care are 136 pagini, sunt prezentați o parte a membrilor filialei noastre, scriitori și poeți (date personale, cărți publicate, premii, colaborări, apariții în antologii) cu câteva poezii sau fragmente literare care să-i reprezinte pe fiecare.

Invitatul de onoare a fost domnul NICOLAE BĂCIUȚ, președintele culturii mureșene, care, în cuvântul domniei sale a făcut un scurt istoric al apariției unor reviste mureșene de același profil. Domnia sa ne-a apreciat revista și ne-a făcut unele sugestii de editor cunoscut de-acum, asigurându-ne de tot sprijinul domniei sale pentru apariția numărului viitor.

MIRCEA DORIN ISTRATE a făcut bilanțul celor trei ani de activitate a filialei, concluzionând că, după aprecierile publice făcute de conducerea LSR, filiala noastră este considerată a fi cea mai activă din țară.

Doamna RAȘCU MIHAELA, coordonatoarea proiectului, ne-a mărturisit o parte din dificultățile prin care a trecut până a realizat revista, dar și bucuria și satisfacția după ce și-a văzut visul împlinit. Apoi, pentru neuitarea acestui moment, domnia sa a înmânat fiecărui membru al filialei noastre o frumoasă „Diplomă de Gratitudine". Fiind aproape toți membrii prezenți la această activitate, s-a găsit de cuviință ca fiecare să se prezinte pe sine și opera sa și să facă aprecieri cu referire la revistă.

Activitatea noastră a fost punctată musical, cu segmente semnificative din „Rapsodia Română"și alte melodii cunoscute, interpretate cu mult talent și trăire de doamna prof. ZENOVIA RUSU și elevele sale DARIA MACARIE și ILINCA UDRIȘTE.

Urăm din tot sufletul, noii noastre reviste „ORIZONTURI MUREȘENE", viață cât mai lungă, conținut cât mai bogat și afirmarea ei rapidă în peisajul publicistic românesc.

 

Lasă un comentariu