ANIVERSARE LA ȘASE DECENII ȘI JUMĂTATE

Distribuie pe:

Sâmbătă, 30 iunie 2018, Asociația Națională a Surzilor, Filiala Târgu-Mureș a sărbătorit șase decenii și jumătate de la înființare.

Filiala târgumureșeană a luat ființă datorita unor oameni inimoși, la 8 aprilie 1953, și are un număr de 350 de persoane înscrise în ea. Printre cei care au fondat asociația din Târgu-Mureș se numără Eleonora Coman, care are în prezent vârsta de 91 de ani, Nemeth Iosif, care este cel mai longeviv președinte, între anii 1962-2002 fiind conducătorul acestei asociații.

La festivitatea de șase decenii și jumătate au fost invitați toți membrii asociației și câțiva invitați ca Viorel Negrean și Notar Mihai de la DJTS, Ioan Rus de la CARP Târgu-Mureș, Kovács Irma, președinta Filialei Mureș a UGSR etc.

Deschiderea evenimentului a fost făcut de președintele Asociației Kertes Dorin, care a felicitat această aniversare și a urat un bun venit tuturor celor prezenți. În continuare, au luat cuvântul Viorel Negrean, Mihai Notar, Ioan Rusu, Kovács Irma, Oltyán Ildiko, Stan Julia, Mircea Drăguș, Nemeth Iosif, Takács Eva. În cuvântul lor, toți au felicitat asociația, iar membrii au adus mulțumiri conducerii asociației pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului, iar Asociația Națională a Surzilor, Filiala Târgu-Mureș și-a propus ca obiective accesibilizarea persoanelor cu dizabilități auditive la mediul informațional și comunicațional, comunicarea fiind foarte esențială pentru integrarea socială și profesională, promovarea și implementarea conceptului „Acces pentru toți".

Vorbitorii au urat asociației și membrilor săi „La mulți ani!" cu sănătate și multe împliniri în activitățile pe care le vor desfășura.

În final, fiecare participant la această aniversare de suflet a primit câte o diplomă, o farfurie și broșură cu imagini de la această asociație aniversară.

La rândul lor, invitații au oferit câte un dar asociației și un frumos buchet de flori.

Mulțumesc doamnelor Kovács Eva și Kertes Mădălina pentru că ne-au interpretat tot ceea ce au transmis surdomuții.

Lasă un comentariu