Reintegrarea social a persoanelor private de libertate

Distribuie pe:

Penitenciarul Tg.-Mureș a desfășurat, la sfârșitul lunii trecute, o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor și organizațiilor neguvernamentale partenere.

Activitatea a avut drept scop organizarea unui „schimb de experiență și diseminarea modelelor profesionale de bună practică în domeniul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate".

La acțiune au participat 12 instituții de stat (IPJ - Serviciul de prevenire a criminalității, AJOFM Mureș, Serviciul de Probațiune - Mureș, DGASPC Mureș, Consiliul Județean Mureș, Primăria Tg.-Mureș, Primăria Luduș, Primăria Ungheni, Primăria Reghin - Serviciul de asistență socială, Protopopiatul Ortodox Tg.-Mureș, Inspectoratul Școlar Județean, Casa județeană de pensii, precum și patru organizații neguvernamentale (Onisim, Fundația Berean Prison Ministry, Filantropia Ortodoxă Tg.-Mureș, Centrul Creștin de Noapte Sighișoara), precum și reprezentanți ai altor culte religioase.

Obiectivele urmărite au vizat identificarea și implicarea unui număr cât mai mare de parteneri sociali ce pot fi angrenați în asistarea persoanelor aflate în detenție, identificarea și promovarea unor exemple de bună practică derulate la nivel local ce presupun o colaborare interinstituțională în gestionarea cazurilor persoanelor care părăsesc sistemul penitenciar, cunoașterea și diseminarea indicatorilor de progres înregistrați în cadrul implementării Planului Național al HG. nr. 389/2015, sensibilizarea comunității locale cu privire la importanța și necesitatea implicării acesteia atât în prevenirea infracționalității, cât și în acordarea de servicii cu efect de reducere a riscului de recidivă, precum și socializare, petrecerea unui timp plăcut cu colaboratorii, chiar dacă această activitate s-a desfășurat într-un cadru formal, susținea comisar-șef Cristina Lucia ANDREICA, director adjunct EAP. Domnia sa adăuga și că evenimentul s-a desfășurat în condiții foarte bune, având ecouri pozitive în rândul participanților. 

Lasă un comentariu