Precizări privind circulația în centrul municipiului Târgu-Mureș

Distribuie pe:

În articolul „Circulația rutieră în centrul orașului rămâne deschisă și duminica", publicat în ediția noastră din 30 iunie - 2 iulie 2018, a apărut informația conform căreia centrul municipiului va fi închis circulației rutiere în zilele de sărbătoare legală (enumerate în conținutul materialului).

Față de această interpretare eronată a expunerii de motive, pentru care ne cerem scuzele cuvenite, dl viceprimar dr. Makkai Grigore, face precizarea că, dimpotrivă, legislativul târgumureșean nu a aprobat închiderea centrului în zilele de sărbători legale, rămânând ca acesta să fie închis numai în duminici în care se primește aviz din partea Poliției rutiere pentru organizarea unor evenimente (conform avizului Inspectoratului de Poliție Județean Mureș).

Închiderea centrului duminica și în zilele de sărbătoare legală nu este de actualitate, și nici oportună - ne-a explicat dr. Makkai - întrucât municipalitatea este în plin proces de reevaluare a circulației în zona centrală a municipiului, proces în urma căruia va trebui să se decidă închiderea totală sau parțială a circulației în centru și transformarea acestuia în zonă pietonală. La ora actuală - a detaliat viceprimarul - sunt în diferite stadii de implementare mai multe proiecte pentru zona centrală a orașului: un proiect european în valoare de 25 de milioane de euro, care vizează modernizarea transportului în comun pe teritoriul municipiului (inclusiv în centru), un subproiect, subsumat aceluiași obiectiv general, privind parcarea subterană din zona centrală, precum și proiectul „My City" - concurs de soluții ce vizează reamenajarea urbanistică a zonei centrale a municipiului.

La ora actuală, Administrația Domeniului Public din cadrul municipalității, Poliția rutieră și Comisia de urbanism din cadrul Consiliului Local Municipal au avizat negativ demersurile preconizate, pe motiv că închiderea centrului blochează circulația în zonă, urmând a fi „rezolvate" mai întâi străzile și străduțele adiacente, care vor prelua „greul" circulației pe întreaga perioadă a desfășurării lucrărilor.

Lasă un comentariu