George Cristian Maior: Proclamația statului Ohio dedicată Centenarului României arată cât de puternice sunt legăturile noastre cu America

Distribuie pe:

Guvernatorul statului Ohio, John R. Kasich, împreună cu viceguvernatorul Mary Taylor, au emis o proclamație prin care salută România cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918. „Legăturile dintre statul Ohio și România sunt din ce în ce mai diverse datorită extinderii comerțului bilateral, a programelor educaționale și a apariției unei comunități deschise de tineri americani și români care se angajează liber în inovație și antreprenoriat", se arată în textul proclamației.

În document se menționează faptul că, în 1967, a fost inaugurată, în orașul Cleveland din statul Ohio, Grădina Culturală Română, ca parte a Grădinilor Culturale din Cleveland, unde vizitatorii pot afla informații privind Societatea Carpatina, prima societate românească de ajutor, care a fost și prima societate de acest tip din SUA.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamația statului Ohio și le-a mulțumit guvernatorului John R. Kasich

și viceguvernatorului Mary Taylor pentru gestul simbolic de marcare a Centenarului României.

„Proclamația statului Ohio, ca și celelalte proclamații emise până în prezent de statele Texas și Illinois, arată, odată în plus, legăturile puternice dintre România și Statele Unite. Suntem onorați de aceste gesturi care demonstrează apropierea, prietenia și parteneriatul dintre ambele țări", a afirmat ambasadorul George Cristian Maior.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.

Lasă un comentariu