Ultima modă! MICROCIPURI ÎN LOC DE CARDURI ȘI CARTELE DE ACCES

Distribuie pe:

În ultimii ani, sute de suedezi au decis să își implanteze microcipuri care pot înlocui cardurile de credit, cartele de acces și chiar pe cele de transport în comun.

„După ce microcipul este amplasat sub piele, nu mai este nevoie să cari după tine cardul de credit sau portofelul. Însă, ideea purtării unui microcip în corp este considerată o distopie (anomalie) și nu un lucru practic.

Deși tendința suedezilor de a-și implanta microcipuri poate fi pusă pe seama bunăstării sociale, la baza fenomenului se află factori mult mai complecși. Fenomenul reflectă pasiunea suedezilor pentru tehnologie. De asemenea, numărul biohackerilor este destul de mare în țara nordică. Biohackerii sunt acele persoane care realizează experimente biomedicale în afara instituțiilor tradiționale, precum universitățile sau companiile medicale. Biohacking-ul este considerată o cultură cu diferite grupuri secundare ce au interese, țeluri și ideologii aparte.

Din această cultură, cele mai importante grupuri sunt cele de: hackeri „wetware" și transumaniștii.

Hackerii „wetware" sunt aceia care construiesc echipamente de laborator cu ustensile din casă. De asemenea, realizează și experimente pe plante, făcându-le fluorescente. Al doilea tip, transumaniștii, se axează pe îmbunătățirea corpului uman cu scopul final de îmbunătățire a rasei.

Cât despre suedezi, una dintre teoriile privind afinitatea lor pentru microcipare se regăsește în faptul că țara s-a axat, în ultima perioadă, pe dezvoltarea noilor tehnologii și exportarea lor în afara țării. Acest lucru a influențat cultura suedeză, mișcarea transumanistă bazându-se pe acest fapt", conform „Science Alert", citată de descopera.ro. 

Lasă un comentariu